Pallen er nær!

Honda-fører Tage Solberg nærmer seg de raskeste i Superbikeklassen. Under helgens NM-runder i roadracing på Karlskoga Motorstadion hadde Solberg den tredje raskeste tiden.

– Det er så moro å kjøre motorsykkel når jeg kjenner at ting stemmer. Vi knapper inn noen tiendeler hele tiden, og det er deilig. Denne helgen var jeg kun 0,2 sekunder unna den raskeste rundetiden i løpet, sier en meget fornøyd Tage Solberg på vei hjem fra Karlskoga. Tage Solberg endte på fjerdeplass og hadde en fin kamp med svenske Daniel Falemo.
– Jeg hadde litt høyere tempo enn Falemo, men han var svært vanskelig å komme forbi. Når jeg endelig kom forbi var det slutt på dekk og krefter, så jeg endte rundt fem sekunder bak tredjeplassen, forteller Tage Solberg.

PÅ TABBEKVOTEN
I det andre løpet måtte Tage Solberg bryte med teknisk feil på sykkelen. En løs skrue på styret gjorde av Honda-føreren kjørte inn i depoet på den fjerde runden.
– Den feilen må jeg ta på tabbekvoten min. Det er åtte år siden sist jeg måtte bryte på grunn av en teknisk feil. Så den må jeg tåle. Jeg synes det er bedre å vite at vi er skikkelig på gang nå, sier han. Tage Solberg konkurrerer mest mot seg selv og sine egne rundetider, men han innrømmer at konkurranseinstinktet bruser.
– Jeg nærmer med pallen, og jeg kjenner at det store målet fremover blir å komme på pallen i løpet av sommeren. Jeg hadde en opptur denne helgen, så nå gleder jeg meg til nye utfordringer allerede neste helg, sier han.

Tage Solberg er på vei hjem til Norge for å vaske klær, men allerede på torsdag er han på plass på Karlskoga Motorstadion for nye løp.
– Til helgen kjøres det svenske mesterskapet og Skandinavian Open så da møter vi de beste svenskene på hjemmebane, det blir en tøffere helg, men det er jeg klar for, sier han. Asfaltbanen på Karlskoga blir sett på som roadracingens mekka i Skandinavia, og banen sto ferdig så tidlig som i 1949.
– Banen er en klassiker for MC-folket i Skandinavia, så jeg gleder meg veldig til nok en helg på Karlskoga. Det er ventet mange førere, og det forventes masse publikum så dette blir bare råtøft, forteller han.

Her kan de se resultatene fra helgens NM-runde på Karlskoga:
Resultater fra Race 1: http://www.mylaps.com/results/showrun.jsp?id=2380586
Resultater fra Race 2: http://www.mylaps.com/results/showrun.jsp?id=2380587


NB: Besøk Tage Solbergs hjemmeside er: www.solberg-racing.com

Pressemeldingen er sendt av Johan Marius Svingen mobil: 901 12 818 på oppdrag fra Tage Solberg Racing.
Mer info: Tage Solberg kan nåes på mobiltelefon: 952 24 394