Pål Anders først i mål!

Jeg kom først i mål, forteller Pål Anders på telefon. I andre enden sitter jeg, samboer Mette og herved utnevnt til å holde liv i bloggen, ungen og heimen mens han selv surfer gjennom sanddynene. Pål Anders kom i mål over 24 minutter før engelskmannen Andrew Newland under Africa Race andre etappe (første etappe ble avlyst pga forsinkelser). Nordmannen Joakim Lundby, Solør MCK, som er en del av Team Ullevålseter, kom inn til en 15. plass nøyaktig 1 time og 39 min bak.

Dagens Etappe startet i bunnen av Merzouga dynene. Pål Anders var førstemann ut. Planen med å ta det med ro de første dagene av rallyet sprakk allerede på de første kilometerne. Det kommer ikke overraskende på meg.
Pål Anders konkluderer med at man må ha et visst tempo for at det skal fungere.
– Jeg prøvde å ta med litt med ro i dag, men jeg merket raskt at jeg ble sløv. Så jeg må kjøre fort for å holde fokus, forteller han på telefon fra depotet. Jeg tenker at han visste det fra før og later som ingenting.
Det er ingen frøkenidrett han driver med, selv om han sier han er i dårlig form vet jeg og alle dere at den mannen er seig, at han elsker å slite, kjøre fort og ha det gøy. Men når alt kommer til alt så er han avhengig av en velfungerende sykkel.
– Det ble litt problematisk underveis, selv om det ikke var mange sanddyner i dag, så var de myke og uforutsigbare. Disse ekstremt myke sanddynene er det jeg gruer meg mest til. Man kjører seg lett fast og da er det lett å brenne motoren. Det er det jeg frykter mest sier han.

I morgen venter 3 etappe. Pål Anders har kommet inn i rytmen og rusten har prellet av.

Blogg;
http://teamullevalseter.blogg.no/1451496264_frst_i_ml.html


Solør MCK ønsker Joakim og Pål Anders lykke til de kommende dagene og ikke minst GODT NYTT ÅR!