Overbevisende femteplass for Stinius Viking på tsjekkiske Brno!

I tillegg til å kjøre hjemme i Norge og Sverige kjører Fetsundgutten denne sesongen European Junior Cup, som kjøres sammen med verdensmesterskapet i Superbike.
Denne helgen ble femte runde i cupen arrangert på en av Europas mest kjente og spektakulære baner, Autodrom Brno i Tsjekkia.

SLITT BAKDEKK PÅ TRENING
Stinius Viking hadde sitt første møte med banen på fredagens fritrening. Autodrom Brno er også en av Europas lengste Grand Prix-baner med sine 5.403 meter og er kjent for å være populær blant førerne p.g.a store høydeforskjeller og mange blinde svinger. Stinius følte seg raskt hjemme på banen, men slet med dårlig grep på bakhjulet under treningen og endte med 14. beste tid.

Før kvalifiseringen på lørdag begynte det så smått å regne og flere kjørte utpå med regndekk. Stinius valgte å vente noen minutter og det tørket raskt opp. Han kjørte ned tiden sin med tre sekunder, men var allikevel ikke helt fornøyd med å kvalifisere seg til 11. startspor.

TOK NYE STEG I SØNDAGENS LØP
Stinius var fokusert før løpet på søndag og mente han hadde gode muligheter til å nå en topp-7-plassering og dermed slå sitt årsbeste i serien, som var 8. plass fra Misano.
Søndag 22. juli var en spesiell dag, også for de norske i Tsjekkia, og Stinius valgte å hedre Oslo- og Utøya-ofrene med roser og det norske flagget på sykkelen på startplata før løpet gikk. Stinius sier at han ble inspirert av å kjøre for det norske flagget på denne dagen.
Han hang godt med da starten gikk og var nummer 10 inn i første sving. Deretter satt han opp et imponerende tempo og passerte flere førere de første rundene, og var med i en tetgruppe på seks førere. Han hadde en hard fight om femteplassen hvor det ble byttet plasseringer i nesten hver sving og var strålende fornøyd når han sikret i femteplassen i mål.

Resultatet gjorde også at han klatret fra 13. til 8. i sammendraget.
– I dag tok du kjøringa di til et nytt nivå, sa coach og tidligere GP-stjerne Simon Crafar til Stinius Viking etter løpet.
Løpet ble vunnet av østerriske Lukas Wimmer foran spanjolene Gaston Garcia og Javier Orellana.
– Det var utrolig morsomt å få femteplass og kjenne at jeg hadde farten inne til å henge med i toppen. Jeg vil si det er et av mine beste race noensinne og det er utrolig gøy å komme så høyt opp med den konkurransen det er her. Banen var utrolig morsom og nå har jeg blitt kjent med enda en internasjonal arena, som gjør at det blir lettere å komme hit neste gang, sier Stinius Viking selv.

Tirsdag går turen til Karlskoga for trening hele uka, og det svenske mesterskapet neste helg.
Stinius Viking og teamet oppfordrer flest mulig til å komme og heie.
Karlskoga ligger kun 3,5-4 times kjøring fra Oslo og kan fint gjøres til en dagstur.

Følg Stinius Viking Racing på Facebook og web for oppdateringer!

Nicklas Svendsrud
PR-manager | Stinius Viking Racing
www.stiniusviking.com
www.facebook.com/stiniusvikingracing