Oppløftende helg i svenske 125GP for Stinius Viking!

Stinius Viking har hatt en god utvikling på 4-taktssykkelen han kjører ute i European Junior Cup, men problemer med motorsykkelen har dessverre gjort at han ikke har kommet ordentlig i gang med 2-taktsracingen i det svenske 125GP-mesterskapet. Nordgren Racing, som Stinius kjører for i Sverige, har jobbet iherdig med å finne feilen og alt var heldigvis i orden før den 3. runden og helgens 5. og 6. race på Linköpings Motorstadion. På grunn av utfordringene i de to første rundene har han ikke hatt mulighet til å kjøre mange nok raske runder og klart å få det nødvendige tempoet i kroppen.

SKIFTENDE VÆR SKAPTE UTFORDRINGER
Lørdagens kvalifisering ble kjørt på vått føre og Stinius startet løpet fra 8. startspor. Han var ikke helt fornøyd med det, men sykkelen fungerte som den skulle og han visste at muligheten for en høyere plassering i løpet var tilstede. Banen var tørr før løpet startet, men etter noen runder begynte det å regne så smått igjen og løpet ble derfor stoppet. Regnet holdt seg heldigvis borte og løpet kunne igjen restartes. Stinius kjørte et bra race og kom i mål fattige 0,157 sekund fra pallplassering. Han var veldig fornøyd, men sa også at han hadde mer å gå på før søndagens løp.

MED I TETEN IGJEN
Stinius hadde flere pallplasser i denne klassen i fjor og legger ikke skjul på at det også er målsettingen i år, og helst på øverste trinn.
Rundetidene under søndagens kvalifisering viste at han hadde fått tempoet i kroppen og var nå kun 0,645 sekund fra pole position. Løpet skulle vise seg å bli en “rysare”, med Stinius og tre andre førere som stakk ifra resten av feltet. Han klarte å følge teten lenge og satte
rundetider som bare var hundredeler bak bestetid. Mot slutten av løpet var han uheldig og tapte litt tid når de skulle ta igjen noen førere med en runde, som dessverre gjorde at pallplassen glapp, men Stinius var allikevel veldig fornøyd med helgas fjerdeplasser, sin egen kjøring og at selvtilliten på denne sykkelen nå er tilbake.
– Dette er jo egentlig den første helga hvor jeg har fått kjørt skikkelig på denne sykkelen og da er det morro å henge med i toppen igjen.
Sykkelen går kjempebra og det var gøy å kjøre fort i helga. Neste løp skal jeg høyere opp, avslutter Stinius selvsikkert.

Nå venter en frihelg før det skal kjøres dobbeltrunde i European Junior Cup på Motorland
Aragon i Spania 1. Juli. Deretter går turen direkte videre til Artic Cirle Raceway i Mo i
Rana for Stinius’ første NM-løp i den nest største klassen, Superstock 600.