Olympiatopp- og NMF-stipend for 2011 tildelt!

Tildelt OLT Stipend og NMF stipend:
Pål Anders Ullevålseter – Enduro. Tildelt B-Stipend
Sturla Borch Fagerhaug – Roadracing. Tildelt U-Stipend

Innstilt til OLT – Tildelt ½ NMF stipend:
Stian Schetlein – Vannjet. Søkt U-Stipend
Pål Virik Nilsen – Offshore Class1. Søkt A/B Stipend

Det er en glede for sportssjefen at det blomstrer opp stadig nye yngre utøvere i mange forskjellige grener. De fleste av dere må jeg nok skuffe i denne omgangen. Som jeg nevnte i utlysningen har OLT mottoet ”Først resultater – deretter penger”. For de som allerede er inne på stipend (og har vist resultater i junior- eller seniormesterskap) vil en noe dårligere sesong ikke diskvalifisere hos OLT.

Men for å kunne nå opp både til Utviklingsstipend og A/B Stipend må det foreligge resultater foregående sesong (unntatt ved tidligere gode resultater og skade i sesongen) høyt oppe på resultatlisen (i sammendraget der det er serier), enten i juniorklasse eller i senior, litt avhengig av idrettens egenart.

Når vi tar med at Olympiske idretter og tradisjonelle norske idretter er prioritert forstår dere kanskje at nåløyet er trangt for oss. Og NMF sin innstilling til OLT følger de samme kriteriene, men kanskje noe romsligere tolket – og uten prioritering av gren eller idrett.
Det vi, i likhet med OLT, også legger vekt på er at utøveren gjennom år har hatt en seriøs, systematisk satsing og har store og dokumenterbare treningsmengder.

Fra OLT blir det likeledes krevet at idrettsgrenen har en Utviklingstrapp – noe som har vært en mangel i de fleste av våre 19 grener. Det har de siste årene vært gjort et stort arbeid fra NMF sin hovedtrener i samarbeid med trenerne i våre Team Norway for å få dette på plass.

Men det er en jobb som krever både god idrettsfaglig kompetanse og detaljert ekspertiske på trenernivå om den enkelte gren – i tillegg til trenings- og testdata fra grenen. Flere grener har nå ferdigstilt dette, andre er i prosess. Men det står mye igjen.

De av dere som finner dere selv på navnelistene under har enten blitt innstilt eller fått tildeling fra OLT. De av dere som ikke finner navnet deres på lista nådde ikke opp i denne omgangen. Ta det som en stimulans til fortsatt satsing og utvikling. Det er viktig å prioritere internasjonal deltakelse – for det er det dette handler om. Stå på. Søk igjen!

Anders Minken
Sportssjef NMF