Ny pokal for Stinius Viking!

De norske roadracingførerne hadde i helgen tatt turen over grensen til Sverige, for den 3. NM-helga som denne gang ble arrangert på Karlskoga Motorstadion av Solør MC-klubb. Med hele 24 førere til start i Superstock 600, deriblandt alle de raskeste svenske førerne, var Stinius klar over at å gjenta 3. plassen han tok i det ene løpet i forrige NM-runde ville bli en stor utfordring.

SLET MED RIKTIG OPPSETT
Under fritrening på fredag og kvalifisering på lørdag slet ungutten og teamet med å finne et optimalt oppsett av motorsykkelen for den svenske banen. Han kvalifiserte seg til 10. startspor og var fornøyd med at avstanden opp til 3. plass kun var tre tideler, men visste samtidig at han hadde mer inne før søndagens to løp.

GOD FREMGANG
Det første løpet ble en god forbedring fra kvalifiseringen og et godkjent løp, hvor han til slutt kom i mål til 7. plass.
Det andre løpet ble en hard kamp om plasseringene med flere andre førere. Stinius Viking fortsatte å forbedre sine rundetider og kjørte et halvt sekund raskere enn hva han gjorde på kvalifiseringen. Gleden var stor når han til slutt passerte målflagget på 3. plass, og nok en pokal var sikret.

– Vi sleit i starten av helga med å finne rett dekkvalg og oppsett, som gjorde at jeg ikke fikk fant flyten i det første løpet. Selv om 7. plass er et greit resultat var jeg ikke helt fornøyd, og satt meg ned etter løpet for å finne ut av hvordan jeg kunne få bedre flyt i kjøringa og forbedre rundetidene mine.
I det andre løpet føler jeg ting fungerte mye bedre og jeg kjørte raskere og raskere utover i løpet. Jeg klarte å knipe 3. plassen rett før målpassering og hadde løpet vært noen runder lenger har jeg tro på at jeg skulle vært med å kjempe om 2. plassen også, sier Stinius Viking selv.

Race 1 ble vunnet av svenske Ponutus Duerlund, mens race 2 ble vunnet av Caroline Olsen foran Helge Spjeldnes.

Stinius og teamet blir nå værende på Karlskoga den neste uka, hvor det arrangeres Bike Week og deretter åpent svensk mesterskap og nordisk mesterskap neste helg.