Ny endurosuksess på Haslemoen – Solørsliter’n 2012!

Løypene på Haslemoen er blitt kjent som gode løyper hvor utøverne virkelig får prøvd sine ferdigheter og utholdenhet, men samtidig kjørt skikkelig rally på motorsykkel. Det er blitt et kjempetilbud for bredden hvor de tekniske kravene ikke er fullt så tøffe som på en del andre arrangement.

Her slipper man å bære eller bade med sin motorsykkel mesteparten av løpet.
I stedet kan man få kjørt skikkelig til tider i enkelte av løypas partier.

Da Solør MCK i 2009 tok opp igjen enduroaktiviteten på Haslemoen ble løypene umiddelbart kjent for sine gode kombinasjoner mellom teknisk tøffe partier og raske herlige rallystrekk.
Dette har resultert i mange påmeldte på løp, både i 2009, under Nordisk Mesterskap i 2010, og nå igjen under Norgescupen i 2012.

Norges mest profilerte endurofører, Pål Anders Ullevålseter mener dette er det beste vi har her til lands. Mange andre av toppførerne og de aller fleste av førerne i de øvrige klassene (breddeklassene) skryter løpet og løypene på Haslemoen nærmest opp i skyene.
Flere førere var så fornøyde etter lørdagens løp at de karakteriserer dette som det beste enduroløpet de har vært med på noen gang.

Mye ros og flott omtale for en meget godt fornøyd arrangørklubb. Ekstra godt er dette etter en til dels svært våt vår med utrolig mye vann ute i terrenget på Haslemoen.
Arrangøren slet virkelig de siste to ukene med å finne trygge og gode alternativer til en god løypetrasè.
Dette har man tydeligvis lykkes svært godt med etter tilbakemeldingene fra juryen på stevnet, som samtykker i entusiasmen fra deltakerne.
Selvsagt er arrangørklubben ydmyk for å jobbe med mange ting som må forbedres frem til Norgesmesterskapet i Cross Country Enduro 18. – 19. august.

Dessverre har ikke arrangørklubben så mange deltakere ennå, men det skjer en positiv utvikling, og entusiasmen sprer seg i klubben som for øvrig fyller 30 år nå i 2012.

Av de lokale bør man nevne Joakim Bretun fra Solør MCK og Løten som debuterte i enduroløp og tok en flott 2. plass. Joakim kjører som kjent roadracing til vanlig, og er fersk elitefører i år etter å ha vært helt i toppen i klasse Rookie 600 forrige sesong.
Enduroen skal jeg bruke til å få enda bedre sykkelfølelse forteller en fornøyd Bretun etter kraftprøven på Haslemoen.
Klubbkamerat og en av de mest aktive drivkreftene i klubbens offroadaktiviteter, Frank E. Brandett fra Åsnes, ble nummer 4 i samme klasse.

I klasse B kom løtensokning Alexander Ringnes fra Solør MCK på en flott 12. plass. Denne klassen hadde 50 deltakere til start, noe som er imponerende mange.

I klasse B+ (førere over 40 år) kom Ot Ruiter fra Solør MCK og Hernes på en 21. plass etter å ha kjørt nesten hele løpet uten sete på sin sykkel. Dette ble ødelagt og falt på den første runden. En imponerende innsats da man vet at man er svært avhengig av å kunne sitte skikkelig for å kjøre raskt og problemfritt.

Totalvinner i klasse Elite og Junior Elite ble Pål Anders Ullevålseter som har vunnet alle løpene på Haslemoen så langt, både i 2009, 2010 og altså nå i 2012. Han ble Nordisk mester på Haslemoen i 2010. Pål Anders vant også på Haslemoen i 1990, så denne karen har lang fartstid innen enduro, både i Norge og på verdensbasis.

Resultatene finner du nedenfor.

Klasse UNGDOM 13 – 16 år på link; https://www.solormcklubb.no/live-timing.asp?mylaps=type,run,runid,2269512

Øvrige klasser her; https://www.solormcklubb.no/live-timing.asp?mylaps=type,event,eventid,777776