Norgescupvinner i roadracing – 125 Junior Racer!

Norgescupvinner i roadracing – 125 Junior Racer!

Etter helgens to løp på Vålerbanen er nå 13 år gamle Torgeir Horne uoffisiell vinner av Norgescupen i roadracing i 125 Junior racer. Unggutten fra Asker, som har imponert alle denne sesongen, kjørte totalt fire løp denne helgen.

Torgeir har slitt med feste på forhjulet i krappe svinger med stor hastighet denne sesongen, og har så langt lagt bak seg ti knall og fall, og har fire løp hvor han ikke er kommet i mål.
Solli racings mekaniker Manfred Ress tok seg tid til å sjekke ut sykkelen til Torgeir og mener han fant feilen på lørdag; styrelageret var løst! En liten, men ekstremt viktig detalj for en ung fører som kjører opp mot 200 km/t på bane. Så det spørs om ikke mekaniker pappa må se seg om etter ny jobb snart.

Torgeir Hornes sykkel, en Honda RS125 2005 med 42HK, har litt lite effekt i forhold til de beste konkurrentene, og det ble veldig tydelig på Våler banen på de rette strekkene. Men det Torgeir taper på langslettene tar han igjen i svingene. Støtteapparatet til Torgeir følger rådet fra Thorvald Sæby, som har vunnet NM-gull i roadracing ti ganger og har blitt Nordisk mester to ganger: “Ikke fokuser på motoreffekt, men fokuser på kjøreteknikk og svinghastighet inn og ut av sving. Da blir du god”.

I helgens løp i juniorklassen fikk Torgeir en 1. plass og en 2. plass, og i 125GP seniorløpene fikk han en 4. plass. I løp nummer fire krasjet han ut fra en 3. plass i løpet med en luftig highsider, men det så ikke ut til å bite på den unge gutten som løp i sikkerhet og vinket til publikum og var like blid.