Norge på 17. plass i lag-VM Motocross!

TYSKLAND BLE VERDENSMESTER I LOMMEL.
Lag-VM kjøres over tre heat med MX 1 og MX 2 syklene i første heat, MX 2 og MX Open i andre heat og MX 1 og MX Open i siste heat.

FØRSTE HEAT MX 1 OG MX 2:
Norge ble nummer 17 i årets lag-VM i motocross, som ble arrangert i Lommel i Belgia. Even Heibye kjørte svært bra i første heat, men motoren stoppet og han måtte bryte fra en flott 17. plass. Han kunne nok fortsatt flere plasser. Kim Oiva Jarva, som også kjørte i dette heatet, kom bak i starten og kjørte seg opp til en 29. plass blant de 40 startende.

ANDRE HEAT MX2 OG MX OPEN:
Her var Even uheldig i starten og kræsjet med en annen fører. Styre og gasshåndtak var ødelagt og dermed ble han sist med 40. plass. Magne Klingsheim kjørte bra, men i VM er nivået veldig høyt og med en første runde passerte han på 28 plass. Han ble sliten og hadde et lite uhell, så i mål ble han 30. mann.

SISTE HEAT MX1 OG MX OPEN:
Her kom begge bak i feltet og kjørte seg oppover. Magne hadde igjen et lite uhell som satte han noen sekunder tilbake. Kim kjørte jevnt og bra og endte til slutt på en 27. plass mens Magne kom inn på 29. plass.
Lag-VM ble vunnet av Tyskland foran Belgia og med USA på en tredjeplass. Dette er første gang Tyskland vinner lag-VM, og det er lenge siden USA ikke vinner Motocross of Nations.

Til info ble Sverige nr. 12.


Hentet fra www.nmfsport.no 01.10.2012