Nordmenn satte VERDENSREKORDER på Bonneville Salt Flats!

Bilde 2: Skiltet som bekrefter at vi er der!

Bilde 3: Fornøyde karer etter at rekorden er i havn.

Bilde 4: Harald prøvesitter før avreisen fra Norge.
Rapport fra drømmetur på Bonneville Flats!


Dette var en fantastisk opplevelse. Endeløse saltsletter så langt øyet kunne se! Ikke til å stikke under en stol at filmen «The Fastest Indian» sådde det første frøet til ideen om å dra til Bonneville for å gjøre fartsrekordforsøk. Egentlig ville bare det å ha fått kjøre på saltsletten vært belønning nok i seg selv. Menneskene, kameratskapet, alle kreasjonene og de helt unike syklene er noe som ikke lett lar seg beskrive, det må rett og slett oppleves. Og så er det jo litt spesielt å vite at en er første nordmann som deltar.

Sykkelen som ble benyttet er en noe ombygget «Formel 1» sidevogns racer. Utstyrt med en GSXR 600 motor. Gjennom vårt vennskap med Rick Murray, som er den mestvinnende F1 føreren i USA, fikk vi snart vite at veigrepet ville bli vår største utfordring. Hastigheten og luftmotstanden der ute på saltsletten blir rett og slett til slutt så høy at bakhjulet dras løs og begynner å spinne. Dette problemet ble kompensert ved å installere traction-control med diodelys i hjelmen som indikerte hvor mye hjulspinn en til en hver tid kjørte med. Et helt uvurderlig hjelpemiddel!

Allerede på første “runet” klassifiserte teamet som består av Harald Skjørshammer, Rolf Nedrebø og Ove Risa seg til å gjøre et retur-run. Og to timer senere var den 12 år gamle «Fuel» rekorden slettet. Da var stemningen høy i den lille norske leiren, som fort ble fylt opp av Amerikanske gratulanter.

Påfølgende dag satte teamet en ny rekord i «Gasoline» klasse. Med Harald som fører, ble Rolf og Ove med på hver sin rekord som passasjerer.

Så ble det ny tur til USA igjen, for å delta på den offisielle prisutdelingen som vil bli avholdt i Las Vegas 18. -20. November. Dette var STORT!

Hilsen Harald Skjørshammer (Solør MCK), Rolf Nedrebø (Solør MCK) og Ove Risa


Medlemmer fra Solør MCK hevder seg over hele verden. Nå har vi også medlemmer med VERDENSREKORDER på Bonneville Salt Flats Intenational Speedway!

Gratulerer med fantastisk innsats!