Nordmann skal kjøre for verdens beste team!

Pål Virik Nilsen er en av verdens fremste racerbåt-piloter og den mest profilerte offshore føreren vi har her i Norge. Virik Nilsen er throttleman i Offshore Class 1, båtsportens svar på Formel 1. Sandefjordmannens faste team Maritimo og faste sjåfør Tom Barry-Cotter har hatt et hvileår fra VM-sirkuset, og i mellomtiden har Pål satset i VM for en annen sjåfør og et annet team.

– Sesongen har gått litt så som så. Det har vært mye teknisk strul for meg og Giorgio Manuzzi. Verst var det på hjemmebane i Arendal da vi så og si ikke fikk kjørt grunnet motorproblemer. Da fikk jeg meg en knekk.
Bakgrunnen for tilbudet som nå åpner seg er en mangeårig sportslig satsing fra Pål og hans støttespillere som har satt spor i miljøet. Han blir sett på som en av de mest profesjonelle i verden.

– For en båtsportsutøver så er dette som å bli spurt om å kjøre VM-finale på Monza for Formel 1-teamet til Ferrari. Jeg er ydmyk ovenfor tilbudet og skal gjøre mitt beste for å utnytte det.
Victory-teamet fra Dubai er statseid. Det drives av sjeiken Ahmed bin Saeed Al Maktoum og er ansett som verdens beste team med 10 VM titler i Class-1. Da Virik Nilsens nåværende team trakk seg fra VM-sirkuset av forståelige grunner var det ikke noen hvem som helst som banket på døra.

– Det er helt utrolig! Det som nå skjer er at vi skal kjøre de to løpene i VM-finalen i Dubai for Victory.
Det er heller ikke noen kosetur med den blå spydspissen av en båt Pål Virik Nilsen og Giorgio Manuzzi blir bedt om å bidra med.

– Det er en Victory-katamaran på 40 fot med nesten 2000 Lamborghini hester. Hastighetene kan komme opp i 140 knop (260 km/t). Vi blir Victory sitt andrelag, og optimalt for dem tar vi andreplassen bak førstebåten, da sikrer vi poeng og dem VM-tittelen. Det betyr full oppbakking fra start til mål.

TEAMET HAR ALL VERDENS RESSURSER
– Båten er rå, motorene og propellene er rå, også får vi ta full del av støtteapperatet rundt. Der inngår blant annet fysioterapeut og osteopat Jacques Caluwes som også er involvert i fotballsuksessen i Molde og opptreningen av Dagfinn Enerly.
Som ung gutt og fersk i båtsporten ble Pål Virik invitert ned til Dubai av sin far som jobbet der for Jotun.

– Pappa hadde ordnet et besøk hos Victory-teamet og jeg stod inne på det voldsomme fabrikkområdet, så på de blåe båtene og drømte om en dag å kjøre for dem. Men jeg visste jo innerst inne at det ikke kom til å skje.

Men nå skjer det 20 år senere. Som første nordeuropeer skal Pål Virik Nilsen fra Sandefjord og Norge kjøre for Victory, verdens beste offshore team sammen med Giorgio Manuzzi fra San Marino. Dette skjer under VM-finalen den 6-8 desember på teamets hjemmebane i Dubai. En drøm har gått i oppfyllelse.


Hentet fra www.nmfsport.no den 24. november 2011