Nok et godt internasjonalt løp av Stinius Viking på spanske Aragon!

Roadracingtalentet fra Fetsund fortsatte den gode utviklinga han har hatt i European Junior Cup, som kjøres sammen med Superbike-VM i Europa. Løpshelgen startet trøblete for Stinius, med en girsjalter som knakk under fredagens fritrening. All tid førerne får på banen er verdifull for å bli bedre kjent med sykkel og bane, siden løpshelgen kun består av 45 minutter trening fredag og 30 minutter kvalifisering på lørdag, før søndagens løp. Denne gangen gikk dessverre mye av treningstiden bort til reparering av motorsykkelen. Når treningen gikk var det forøvrig 45 grader i skyggen og nærmere 60 grader ute på banen!
Lørdagens kvalifisering gikk i nesten like varmt vær og Stinius kjørte 3,5 sekunder raskere enn fredagen, noe som holdt til 11. startspor.

BREMSET SEG UT
Før søndagens løp hadde temperaturen sunket til noe som liknet mer en varm norsk sommer, men med sterk vind som bød på utfordringer når den kom rett inn fra siden i noen av svingene. Stinius Viking fikk en god start og var med og kjempet om 6. plassen de første rundene.
Dessverre gjorde han tre grove feil i løpet av løpet, hvor han bremset seg ut i forsøk på å vinne plasseringer. Han havnet helt nede på 13. plass og måtte forsøke å kjøre seg oppover igjen i en gruppe på flere førere som fightet hardt. Han kom i mål på en 11. plass, under ett sekund fra 8.
plass, noe som uansett er ett godt resultat for seriens yngste deltaker. Løpet ble vunnet av hjemmefører Javier Orellana, foran østerrikske Lukas Wimmer og spanske Gaston Garcia.

– Målet for helga var å slå 8. plassen fra forrige runde i Italia, så jeg er ikke fornøyd med resultatet i dag. Jeg er greit fornøyd med kjøringa mi ellers, men uten de tre feila jeg gjorde så tror jeg at jeg kunne hengt på i kampen om 6. plass. Det er et høyt nivå her og feila man gjør koster.
Det er ergelig, men sånt som skjer i racing innimellom. Nå er jeg skikkelig tent før neste runde på Brno i Tsjekkia, sier Stinius Viking.
– Vi er halvveis i sesongen nå og jeg gleder meg til fortsettelsen. Jeg vil gjerne takke mine samarbeidspartnere og sponsorer som bidrar til at jeg kan satse så seriøst som jeg gjør i år. Samtidig vil jeg takke Jostein Hansen og Roy Øwre fra Solør MC-klubb som kom og så på, og hjalp meg i
helga, avslutter Stinius, på telefon i bilen på vei mot Barcelona.

DIREKTE FRA SPANIA TIL MO I RANA OG HISTORISK NM-START
Grytidlig mandag går flyet hjem til Norge og deretter reiser Stinius Viking og pappa Terje direkte videre til Bodø og så til Mo i Rana.
Her arrangeres Arctic Circle Raceweek med treninger og kvalifiseringer i løpet av uka, før det er løp fredag og lørdag. Stinius stiller her til start for første gang i den nest største NM-klassen, Superstock 600, som klassens yngste deltaker i Norge noensinne. Stinius selv tenker ikke så mye på akkurat det, men setter heller fokuset på å få mer erfaring på sin Yamaha R6, som han kun har trent med noen få ganger tidligere.