NM motocross på Starmoen i Elverum!

Med førere som Remi Nyegaard, Even Heibye og Magne Klingsheim på startrekken så er alt klart for en actionfylt helg.

Denne helga sørger NMK Elverum for den andre av tre NM-runder på Starmoen. Med førere som Remi Nyegaard, Even Heibye og Magne Klingsheim på startrekken så er alt klart for en actionfylt helg.

Banen, som ligger på Starmoen utenfor Elverum sentrum, er en av de fineste sandbanene i Norge og i følge arrangøren, NMK Elverum er banen nypreppet og i tipp topp stand før det braker løs til helgen.

Magne Klingsheim som ligger på andreplass sammenlagt i EM sier han gleder seg veldig og ser frem mot å konkurrere på hjemmebane i klassene MX2 og MX Ungdom på sin KTM. Fjorårets vinner i MX1,

Remi Nyegaard stiller til start i MX2 og skal nok sørge for en real fight med blant annet fjorårets vinner i MX2 Even Heibye på Starmoen. Marie Pettersen er selvsagt med i dameklassen og skal gjøre sitt for å opprettholde tittelen som Norges raskeste jente på en cross-sykkel.

Den første NM-runden gikk på Elgane utenfor Stavanger i mai, og det er disse som leder NM foreløpig:
MX1: Even Heibye
MX2: Lars Thomas Lunde
MX 85: Christian Granbakken
MX 125 Junior: Magne Klingsheim
MX2 Ungdom: Magne Klingsheim
MX Damer: Marie Pettersen

LANDSLAGSTRENER GUNDERSEN VIL HA FLERE DELTAGERE.
Motocrossen har i det siste slitt med få påmeldte til løp. Dette synes landslagstrener og tidligere VM-kjører Kenneth Gundersen er leit og synd. Han oppfordrer alle som kjører Motocross, uansett satsningsnivå, til å delta i NM.

Han sier at ”For meg betydde deltagelse i NM alt. Her får man testet hva man er god for og man kan jobbe seg opp mot nye mål og se progresjon fra gang til gang. Ikke minst har dette utrolig mye å si for sponsorer og media. Med deltagelse i NM får man med seg de lokale små og de store internasjonale firmaene på laget. Bare se på de store internasjonale stjernene, de stiller alltid opp hjemme i de nasjonale løpene.”

Gundersen legger til at det er de nasjonale løpene som er med på å bygge opp sporten og å avle frem nye talenter og at han håper så mange som mulig deltar i fremtiden.

Tidsskjema og tilleggsregler for NM-runden på Starmoen finner du her:
http://www.motorsportforbundet.no/portal/pls/portal/docs/1/3954054.PDF


Hentet fra www.nmfsport.no den 22.06.2012