NC 2 på Vålerbanen er unnagjort!

Foto 1:
Komplett SMCK-pall
Fv. Ole Roger nr. 3
Henrik B. nr 2 og
Rene nr 1!

Foto 2:
Tett fight!

Bilde 3:
Mer fight!

Bilde 4:
Fullt pådrag med
den nye Kawa`n!


NC 2 på Vålerbanen er unnagjort!

Da er jeg hjemme igjen i Kolbu etter en meget oppløftende helg på Vålerbanen i Hedmark.
Det var ingen fritrening på fredag så ettermiddagen og kvelden ble brukt til og rigge seg til i depoet og gjøre alt klart til lørdagens kjøring.

LØRDAG
Den første fritreningen gikk på tørt føre og jeg var andre raskest 0,045 bak raskeste fører så var veldig fornøyd med det. Til den andre fritreninga kom det ei skikkelig regnskur som ga seg like fort som den kom og banen begynte og tørke opp igjen noe som gjorde det veldig usikkert hva man skulle kjøre med for slags dekk på kvalen.

Jeg valgte og stå over treningen for og vente og se mot slutten av kvalen om det var tørt. Jeg dro ut da det gjensto 10 minutter, men da var det altfor bløtt for slicks og jeg kvalet da bare inn til 7. startspor.

Etter en litt god pause var det på tide og komme i gang med heatene. Nå hadde banen blitt helt tørr og alle kjørte utpå med slicks. Det skulle vise seg og bli vanskelig og avansere fra den startposisjonen jeg hadde, men jeg tok i det jeg var god for og kom meg etter hvert forbi et par stykker og endte på 5. plass i første heat. Det andre heatet gikk veldig likt som det første og jeg endte nok en gang opp på 5. plass.

Da vi stilte opp for dagens siste heat var jeg ganske lei av og ikke komme meg forbi folk noe som gjorde at jeg kjørte litt mer aggressivt og jeg fullførte på en 3. plass.
To femteplasser og en tredje holdt til en sammenlagt 5 plass den første dagen, det var da moro at klubbkompisene Rene og Ole Roger endte opp på henholdsvis 2. og 4. plass!

SØNDAG
Søndagen startet med bløtt underlag og rett på kval. Denne gangen hadde jeg på regndekk så jeg var sikker på at jeg skulle slippe og få den samme dårlige plassen på starten.

Jeg kjørte hele kvalen fra start til målflagg for og venne meg til og kjøre på regn og det fungerte bra og jeg endte opp med 3. beste tid og plass på første rekka til heatene.

Heat en var det fortsatt regndekk som gjaldt da bana fortsatt var bløt, men opptørkende. Jeg missa dessverre litt i starten og måtte slippe forbi Ingvaldsen inn i første sjikane, og han holdt et veldig bra tempo på bløtt så jeg kom ikke forbi igjen og måtte da ta til takke med en 4. plass.

I heat to fikk jeg til en mye bedre start og kom ut som nummer tre bak Rene og Raymond og jeg holdt lett følge med dem. Da Rene prøvde og passere Raymond måtte han av banen så vidt og jeg kom meg forbi, og på runden etter bremsa jeg meg også forbi Raymond inn i hårnål svingen hvilket betydde at jeg var i ledelse!

Jeg visste at gutta bak var helt på bakhjulet mitt så jeg tok i alt jeg hadde helt til jeg så målflagget, og da vant jeg med 8 sekunder til Ole Roger på en andre plass, ettersom at Rene og Raymond hadde krasja sammen mens dem lå bak meg. Det var en helt ubeskrivelig følelse og ha tatt hjem en heatseier allerede i min andre helg som motardfører, og nå var jeg også med i kampen om totalseieren med et heat igjen for dagen.
Heat 3 var jeg veldig selvsikker, men visste også hadde bakdekket mitt var ganske dårlig så planen var og gjøre en bra start og henge seg på de som eventuelt var foran og bare ligge der, og heller ta muligheten hvis den bøy seg.
Starten gikk og Ole Roger kom som skutt ut av en kanon fra fjerde spor og tok ledelsen foran Rene og meg på tredje. Vi tre stakk umiddelbart fra alle de andre og fulgte hverandre hele løpet. Det endte til slutt med at Rene stakk av med heatseieren foran Ole Roger og jeg kontrollerte inn til en 3. plass.

Med en fjerde, en første og en tredje plass som fasit på etter søndagens tre heat endte jeg opp på en 2. plass totalt, fem små poeng bak Rene som vant. Ole Roger kom på en 3. plass, tre poeng bak meg igjen. Var utrolig moro at tre førere fra arrangørklubben Solør MCK skulle toppe lista etter endt dag.

Jeg er veldig fornøyd med hvordan helgen gikk. Jeg hadde jo tross alt helt ny sykkel som jeg har kjørt en gang på utrolig vanskelige forhold, men den var heldigvis helt fantastisk og kjøre. Masse krefter, god demping og veldig kvikkstyrt, gjorde at det kun var føreren det sto på. Med mer tid på sykkelen og litt mer erfaring så tror jeg at muligheten for en totalseier er like rundt hjørnet, og jeg gleder meg stort til vi skal kjøre løp igjen!

TAKK!
Jeg vil til slutt takke arrangøren og alle som var med og kjørte for en knallhelg og selvfølgelig damene i sekretariatet som gjorde en fantastisk jobb, og folkene fra offroad gruppa i Solør MCK. Uten dere hadde det ikke vært mulig for oss og kjøre løp. TUSEN TAKK!

Henrik #34
www.moto34.blogg.no