Motorsporten tilbake hos Olympiatoppen!

Genette Våge fra Stavanger har blitt tildelt stipend hos Olympiatoppen 2016. Bare 18 år gammel oppnådde hun 5. plass i fjorårets VM i Motocross og er den eneste Skandinaviske utøveren som har greid å kvalifisere seg til finalen i AMA Nationals i USA. Motorsporten har dermed fått en ny stipendutøver hos Olympiatoppen som kan ta opp arven etter Ailo Gaup og Pål Anders Ullevålseter.

– Genette har fått tildelt stipend på bakgrunn av sine sportslige resultater i 2015. Olympiatoppen ser på Genette som en spennende utøver som jobber målrettet, seriøst og viser gode holdninger. Samtidig blir Genette en spennende utøver å følge fremover på grunn av hennes fremgang og hennes bidrag til norsk toppidrett, sier Michael Jørgensen, coach i Olympiatoppen.

Genette fikk denne uken nyheten om stipendet. – Foruten at jeg er veldig glad, stolt og ydmyk, så betyr dette nye horisonter i min utviklingen som idrettsutøver. Det å bli en del av dette kompetansesenteret som Olympiatoppen er, gir nye muligheter på flere viktige områder.

De krevde en forholdsvis omfattende dokumentasjon på alt fra treningsopplegg, medisinsk støtteapparat som måtte være godkjent, utdannelse på mitt støtteapparat og så videre, i forkant av tildelingen som Olympiatoppen utøver.

Tommy Rovelstad, sportssjef i Norges Motorsportforbund er imponert over teamets arbeid. – Det er virkelig fortjent etter systematisk- og godt planlagt arbeid over tid. Det Genette og hennes team legger ned av arbeid er virkelig toppidrett av høy kvalitet helt ned i minste detalj og i minste lille plan både på og utenfor banen.

Grenen Motocross er landets største motorsportidrett og lederen for grenen Harald Tufthaug retter gratulasjoner fra miljøet.

– Vi i MX ønsker å gratulere Genette med tildelingen av Olympiatoppens stipend. Det er en stor anerkjennelse av Genette sin iherdige innsats og for MX som idrett generelt. Genette har fått hjelp av flere instanser tilknyttet NMF på veien oppover, og gått gradene via Norges Toppidretts Gymnas, Team Norway MX Girls samt landslaget i Motocross. Det opplegget som nå er bygget opp rundt Genette Våge, er det bare å ta av seg hatten for. De har nå valgt å ta steget et skritt lenger og denne målrettede, innsatsfulle og gnistrende treningen og hennes væremåte, hylles av oss i MX i dag.


Anerkjennelse til Norges Motorsportforbund

– Med fornuftige holdninger, god arbeidsmoral og et profesjonelt apparat rundt seg kan hun bli den som får satt Norge på kartet i en krevende idrettsgren. Vi håper også Genette skal bli en døråpner for å få andre solide motorsportutøvere inn i utviklingssamarbeid med Olympiatoppen og Motorsportakademiet for styrke sine muligheter for nå verdenstoppen, sier generalsekretær Roy N. Wetterstad i Norges Motorsportforbund.

Jenta fra Stavanger håper på å være et godt forbilde for andre i idretten. – All den erfaringen jeg nå har fått rundt det å nærme seg kravene til Olympiatoppen, håper jeg også at skal kunne komme til nytte for flere utøvere innen motorsport, og at både meg selv og vårt forbund kan bidra til flere toppidrettsutøvere.

Michael Jørgensen fra Olympiatoppen roser forbundets arbeid i å profesjonalisere toppidretten. – Stipendet er i tillegg en anerkjennelse til Norges Motorsportforbund som har jobbet målrettet og iherdig for motorsportmiljøet i norsk idrett. De har gjort et godt stykke arbeide innenfor toppidretten.

– Vi har i flere år søkt inn gode kandidater for stipend hos OLT men ikke nådd helt opp. Fordi også vi som forbund har jobbet systematisk og detaljert over tid, er vi på vei til å bygge opp en toppidrettskultur som vi nå kan starte å høste frukter av. Toppidretten er utrolig viktig for forbundet slik at vi kan få markedsført grenene og utøverne våre ut til idretts Norge, avslutter sportssjef Rovelstad i Norges Motorsportforbund.