Motocrosskjører Marie S. Pettersen fra Alta tildelt toppidrettsstipend!

Ulvangfondet skal medvirke til at toppidrettsutøvere fra Finnmark kan oppnå best mulig resultater. Det var i år kommet inn 14 søknader til fondet. Disse var fordelt på åtte ulike idretter, en spredning komiteen syntes var svært gledelig. Blant flere sterke kandidater, var det crosstalentet fra Alta som trakk det lengste strået

Marie er Norges suverent beste kvinnelige motocrosskjører. Hun ble Norgesmester både i 2010 og 2011. I 2011 vant hun samtlige heat i samtlige NM-runder, noe som også resulterte i at hun ble tildelt Kongepokalen. Disse sterke prestasjonene, kombinert med den satsningsviljen og gutsen Marie viser, gjorde at komiteen fant henne som verdig mottaker av årets stipend fra Ulvangfondet.

– Jeg er veldig takknemlig for å bli tildelt stipendet. At jeg er blitt valgt ut blant 14 søkere er utrolig kult og jeg føler meg veldig heldig. Stipendet kommer til å bli brukt til å få kjørt flere verdensmesterskap. Det er dette jeg trenger for å utvikle meg enda mer! Skal man bli best må man ut i verden og kjøre, sier den glade stipendvinneren.

Marie er elev ved Norges Toppidrettsgymnas i Bærum, men kjører for Alta SSF. Helt siden hun som 11-åring ble med lillebroren på crossbanen i Alta, har hun vært bitt av motocrossbasillen.
– Jeg elsker fart og spenning. Mitt mål er å vise at vi jenter virkelig kan kjøre motocross. Jeg vil være en av Norges beste kjørere både blant gutter og jenter, og jeg vil hevde meg internasjonalt i denne fartsfylte sporten, uttaler Marie.

Internasjonalt er motocross for jenter ingen liten idrett. Det er en idrett som drives i de fleste land, noe som gjør det ekstra utfordrende å bli best i verden. Det skremmer ikke Marie.
– Jeg vil bli Norges første verdensmester i Motocross innen jeg er 25 år, sier den positive 17-åringen som i disse dager er på treningsopphold i Italia.

I komiteen for Ulvangfondet sitter representanter fra Finnmark Fylkeskommune, Altaposten og Finnmark idrettskrets.


Hentet fra www.ffk.no den 05.03.2012
v/ Harald F. Hereide