Magnus Lindbäck kapret Kongepokalen i NM Snowcross!

Magnus Lindbäck kapret Kongepokalen i NM Snowcross!

Lørdag var det Women Pro Stock, Pro Stock og Ungdom 14-16 år som var i aksjon, de to førstnevnte er NM-klasser mens sistnevnte er Norgescup. Ekstra spenning knyttet det seg nok til Pro Stock, der det i år deles ut kongepokal.

TONJE WAHLMANN TOK NM-GULLET I KVINNEKLASSEN
I Women Pro Stock tok Tonje Wahlmann kjapt ledelsen med to seire på de to første heatene, og skaffet seg en god luke før det avgjørende siste heatet. Bak henne fulgte Malene Trosten Andersen og Ingrid Boldermo, begge åtte poeng bak. Det tredje heatet ble dramatisk og avgjørende; kort etter starten ble det en kollisjon der flere førere var involvert, og heatet ble stanset. Trosten Andersen var den det gikk verst utover, og hun ble kjørt til legevakten. Da det tredje heatet ble startet på nytt, fikk Ingrid Boldermo en god start og styrte inn til heatseier og NM-sølv. Tonje Wahlmann kontrollerte inn til 2. plass i heatet og et fortjent NM-gull. I en spennende kamp om bronsen trakk Victoria Emilie Kirkhus det lengste strået mot Marte Lunden.

KONGEPOKAL TIL MAGNUS LINDBÄCK
I Pro Stock-klassen fikk vi se en svært revansjesugen Magnus Lindbäck ta hjem de to første heatseierene. Før siste heat var vinden blitt så kraftig og snødrevet så tett at juryen i samråd med førerne bestemte seg for å utsette det avgjørende heatet til søndag. Dermed fortsetter spenningen rundt hvem som får kongepokalen lørdag. Lindbäck har et bra forsprang, men i snowcross kan alt skje, og hverken Magnus Reiten eller Jonas Østbyhaug (hhv 8 og 12 poeng bak) har nok gitt opp håpet om NM-gull.

NM`s siste dag inneholder dermed fire klasser; NM i Pro Stock og Pro Open samt Norgescup for Semi Pro Stock og gjesteklasse for Ungdom 12-14 år.

Søndagen startet med det tredje og siste heatet i klassen Pro Stock, som var utsatt fra lørdag på grunn av værforholdene. Etter to heat hadde Magnus Lindbäck skaffet seg en luke ned til Magnus Reiten og Jonas Østbyhaug, og Lakselv-føreren hadde tilsynelatende full kontroll i det siste heatet. Han kjørte trygt inn til fjerdeplass, som uansett resultat hos de andre førerne ville sikre han Kongepokalen. Heatet ble vunnet av Martin Moland, som dermed overtok bronsen på bekostning av Jonas Østbyhaug; med lik sammenlagt poengsum på de to vant Moland på grunn av bedre plassering i siste heat. Magnus Reiten tok sølvet etter andre plass i heatet.

JONAS ØSTBYHAUG VANT NM PRO OPEN
Pro Open var klassen som fikk æren av å avslutte mesterskapet i Alta, og det ble en meget spennende konkurranse. I første heat vant Magnus Lindbäck foran Jonas Østbyhaug og Ståle Eggen, med Ole Martin Hætta på 4. plass. I heat to var det Østbyhaug som var raskest, fulgt av Hætta, Eggen og Lindbäck. Det innebar at det i realiteten var fire mann som kjempet om gullet før siste heat. Østbyhaugs ledelse på fire poeng ned til Lindbäck og syv poeng til Eggen og Hætta kunne fort bli spist opp.

Lindbäck gikk hardt ut i siste heat og tok tidlig ledelsen. Bak ham fulgte Østbyhaug, som visste at en 2. plass ville være nok til å sikre ham sammenlagtseieren. Men både Hætta, Eggen og Kristoffer Holm ønsket å bidra til spenningen. Hætta forsvant ut av dansen etter en velt, men Kristoffer Holm kjørte sterkt og kom stadig nærmere tetduoen. Siste runde ble en thriller, og rett før målstreken var Holm helt oppe på siden av Østbyhaug. Men sistnevnte holdt så vidt unna, og kunne dermed juble for NM-gullet. Lindbäck vant heatet, men havnet altså et surt poeng bak og måtte nøye seg med sølvet. Ståle Eggen tok bronsen.


NORGESCUP
I gjesteklassen Ungdom 12-14 år ble det raskt klart hvem som ville vinne. Ingen kunne matche Edvard Moland som vant alle heat med solid margin. På plassene bak fulgte Tobias A. Larsen og Remi Dinesen Myrseth.

I Norgescup-klassen Semi Pro Stock veltet Marius G. Nord i det første heatet, og det skulle bli skjebnesvangert for unggutten. Med bare ti poeng i første heat hjalp det lite at han vant de to siste, det ble med sølv. Kim Valter Johansen, som vant det første heatet, fulgte opp med 2. plass og 3. plass på de to siste, og vant dermed greit sammenlagt. Ola Sunnset kjørte inn til bronse.


GJESTEKLASSE
Ungdomsklassen 14-16 år ble ikke overraskende dominert av Elias Ishoel, som vant alle tre heatene. Espen Joakim Flatvoll kom inn på en like klar andreplass totalt med tre 22-poengere. Glen André Johansen tok tredjeplassen.

Alle resultater fra NM finner du på denne linken; http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=872510