KJEMPEHELG under sesongåpningen på Vålerbanen!

KJEMPEHELG under sesongåpningen på Vålerbanen!

Etter en lang lang og kald vinter sesongåpnet den norske sesongen på Vålerbanen med treningsleir i roadracing, supermotard og MiniMoto.

Og hvilken helg dette ble! Tilnærmet strålende sol hele helgen. Lørdagen var helt topp, mens det var litt mer variabelt på søndag med litt vind, og de ytterst få regndråpene som kom søndag, ca 17 i tallet, la ingen demper på stemningen.

Solør MCK er både stolte og glade over å kunne legge til rette og gjennomføre et slikt arrangement som denne gangen rettet seg mest mot bredden da de fleste toppførerne i Norge var på Anderstorp Raceway og kjørt Svensk Mesterskap.

Utøverne, totalt 163 roadracingførere, inkludert 2 stk sidevognsteam, 10 supermotardførere og 20 stk MiniMotoførere. Altså var det nesten 200 deltakere på Vålerbanen denne helgen i tillegg til foreldre, teampersonell og masse andre. Mye folk, liv og røre vitner om engasjement og idrettsglede.

Tider finner du på www.mylaps.com; http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=639279 eller på Livetiming på www.solormcklubb.no


I tillegg ble det søndag 1. mai arrangert åpen dag hvor barn og ungdom kunne komme og prøve seg i roadracing på klubbens Aprilia 125 kubikk roadracingsykler, og i MiniMoto.
Åpen dag for roadracing ble kjørt på bane 3, og det var 10 som møtte opp for å prøve å se om dette var noe de kunne tenke seg å prøve mer.
I MiniMoto, som ble kjørt på gokartbanen, var det også om lag 10 som møtte opp for å testkjøre, mens det var nærmere 20 stk som deltok på treningsleiren.
Det må også nevnes at det lørdag ble arrangert teoridel på lisenskurs roadracing med 11 deltakere, så spennvidden på helgens arrangement var stor.

Bare smil og lutter glede over hele linja, og det var eksemplarisk opptreden fra deltakerne. Det var heller ingen alvorlige insidenter eller skader. Svært få avkjøringer/uhell, og bare tre små skrubbsår og en arm eller en skulder ut av ledd var den totale fasiten etter så mange tusen runder denne helgen.

Klubben stilte mannsterke opp på funksjonærsiden og alle gjorde en svært god jobb. Igjen et bevis på at alt er godt planlagt og gjennomtenkt. En STOR takk til klubbens Offroadgruppe med Marianne i spissen og alle dere andre som faktisk gjør det mulig å arrangere slike tilstelninger.
Uten funksjonærer, ingen trening eller løp!

Det ble også svært godt mottatt med støtdemperservice (Esp1Tech), dekkservice (Dag S. Sundby) og kjørinstruktør (Nucleus MC v/ Leiv Larsen), og alt dette ble godt benyttet av mange.

NAF Trafikksenter/Vålerbanen hadde som vanlig lagt alt til rette for arrangørklubben, og de gjør en aldeles fantastisk jobb, noe som gjør det lett for klubben som arrangør.
SMCK vil igjen rette en STOR takk til alle de ansatte. NAF Trafikksenter/Vålerbanen bør faktisk være en mal for andre servicebedrifter.

En KJEMPESTOR honnør og takk til alle som stilte opp, deltakere, arrangørstab, funksjonærer og alle andre. Hjertelig velkommen tilbake til Vålerbanen ved neste anledning.

Påmelding til heldagstrening roadracing på Vålerbanen mandag 6. juni, kl 09.00 – 21.00 finner du på denne linken; https://www.solormcklubb.no/vis_pamelding.asp?hvilkenID=78