Karrierebeste av Marit Strømøy i Formel 1!

Karrierebeste av Marit Strømøy i Formel 1!

Marit Strømøy stormet inn til fjerde plass i dagens VM runde i Formel 1 i Abu Dhabi. I knivskarp konkurranse med de beste båtførerne i verden klarte verdens eneste kvinnelige Formel 1 fører å hamle opp med nesten alle. – Dette var mitt beste F1 løp noensinne og endelig ser det ut til at alt fungerer, sier Marit Strømøy.

Sandefjordsjenta startet helgen med å ødelegge sin nye og beste motor. Med reseveremotoren kvalifiserte hun inn til 10 beste startspor og hadde lite håp om en plassering i toppen. Teamet hadde en systematisk og god trening lørdag morgen og gikk gjennom 5-6 propeller før de bestemte seg.

– Nok en gang gikk vi for toppfart kontra akselerasjon og det virker å være bra for Marit, forteller sjefsmekaniker Fabio Comparato.

Etter en kraftig kollisjon i starten gikk feltet inn i rullende start og Marit kjørte seg opp. Senere ble hun liggende å forsvare seg mot VM leder Shaun Torrente som kjørte agressivt, men aldri nok til å passere. Nettopp Shaun var mannen Marit hadde en kjempekrasj med for noen år siden.

– Jeg fikk konstante meldinger fra min radiomann om avstanden bak til Shaun. Vi var 30 meter fra hverandre på et tidspunkt, men jeg stengte døren og han kom aldri forbi.

Marit fullførte løpet på fjerdeplass foran en stor skare av norske fans. Et hundretalls nordmenn hadde funnet veien til Abu Dhabi for å heie frem Marit. Det var sponsorer og juniorførere og alle var i ekstase over det gode resultatet.

– Dette er så velfortjent. Etter så mange løp med nedturer viser Marit at hun kan hamle opp med de aller beste, sier teamsjef Jean Claude Goy.

Denne uka har Formel 1 sirkuset forflyttet seg til Sharjah i de Forente Arabiske emirater der siste løp i årets VM serie går av stabelen. Etter to gode plasseringer er Marit selvsikker frem mot siste løp. Banen i Sharjah er noe annerledes enn i Abu Dhabi og teamet må jobbe for å få opp akselerasjonen i båten. I mellomtiden har Marit vært hjemme på spillejobb i Bergen lørdag kveld. Det er et hektisk liv for Formel 1 stjernen Marit Strømøy.