Etter lørdagens 2 norske seirer til Thomas Sigvartsen og Joakim Gulliksen ble det en liten nedtur søndag.
Morgenen opprant med overskyet og noen regndråper. Dette resulterte i krasj under kvalifiseringen både for Thomas i Superstock 600 og Joakim i 125 GP.
Dramatikken var størst for Joakim som ikke fikk noen tid og måtte stille bakerst, men det samme skjedde med hans argeste konkurrent i sammendraget, danske Emil M. Petersen.
En kjempestart av både Emil og Joakim, så Skreiagutten hadde egentlig full kontroll.
Joakim hadde 21 poengs forsprang på dansken, så her var det bare å holde kontakten slik at det ikke kom for mange mellom de to.
Teamkompis til Emil, Alex Persson vant løpet foran nettopp Emil og finske Alex Nässi.
Joakim sikret sitt 4. rake Svenske Mesterskap med en 5. plass og 12 poeng foran Emil M. Petersen.
STORE GRATULASJONER til SM-kongen i 125 GP.
Til informasjon har Håkan Olsson 8 strake titler, og 10 totalt i klassen.

I Superstock 600 klarte Thomas Sigvartsen en 7. plass på kvalifiseringen før han fikk en lowsider i S-svingen.
Pole hadde svenske Lukas Bäckström foran Caroline Olsen.
Løpet ble noe stressende for Thomas som ikke fant den samme rytmen som på lørdag, men han kjørte seg strålende opp til en 2. plass etter svenske Robert Gull. Caroline ble nummer fire, og tok med det en 2. plass i det svenske mesterskapet.

I juniorklassen, som hadde 17 deltakere, vant Jesper Hubner foran Markus Karlsson og Cevin Lundström. Dessverre ingen norske deltakere her.

Solør MCK sitt nye stjerneskudd på juniorstammen, Truls Svendsen, fortsetter sin fremgang fra lørdagens 6. plass, og kvalet til en 7. plass på en kald og tungkjørt bane søndag formiddag.
Løpet startet med en nesten grustur for Truls allerede på første runde, men heldigvis gikk det bra og ved første passering lå han på 9. plass.
Han kom raskt i gang etter nestenvelten, og kjørte bedre og bedre for hver runde. Etter 7. runde var han opp på femteplass og hadde kontakt med 3. og 4. plassen. På den åttende runden krøp han ned på 1:09.995, og klatret til 3. plass.
Dessverre ble han litt for ivrig da han også hadde kontakt med de to i ledelsen, og gikk i grusen i hårnålen på tiende runde. Ingen skader, bare litt møkk på sykkelen og skinndressen.
Allikevel et stort smil og en svært fornøyd unggutt fra Fetsund. Han fikk bevist for seg selv og hele teamet rundt ham at han faktisk allerede er der opp blant de raskeste. Dette skal bli meget gøy neste sesong.
Vi som drevet dette gamet en stund vet at det blir en laaaaaaaaaaaaaaang vinter for 16 åringen.
Løpet ble vunnet av Einar Fredriksen fra Karlskoga MF foran Jesper Persson og Bjørn Melvær fra Borg MCK på en 3. plass.

I Rookie 1000 ble det en 8. plass på Liz Kobberød. Vinner ble Andreas Danielsson.

I Superbike Challenge vant Roger Palmer suverent foran Tobias Larsson og Robin Ericsson.

Solør MCK GRATULERER utøverne med en flott helg og ikke minst Joakim med sitt 4. SM-gull!