Joakim Gulliksen tok sin 3. strake SM-tittel i klasse 125 GP!

Denne helgen ble finalene i det Svenske Mesterskapet kjørt på Mantorp Park, og dette ble en svært spennende og dramatisk helg for Joakim Gulliksen fra Skreia og Solør MCK.
Joakim er regjerende mester de to siste årene i klasse 125 GP i SM, og før helgen hadde han egentlig en trygg ledelse på 24 poeng.

Nå ble det nok mer dramatikk og spenning enn både Joakim og pappa Arve kunne ønske seg. Joakim havarerte sin motor på lørdagens kvalifisering, og foran løpet hadde teamet klart å få på plass nye motor, men under løpet løsnet fremdrevet, og Joakim ble stående uten poeng, men hardeste konkurrenten, Emil Meyer Petersen fra Danmark tok en 2. plass og reduserte Joakims forsprang til bare 4 poeng. Stinius V. Ødegård ble nummer 4, men Torgeir Horne ble nummer 5. Veldig gode resultater av disse to 13-åringene som om kort tid skal til Spania og uttak på Red Bull Rookies Selection Event på Motorland Aragon.

Under søndagens kvalifisering kjørte Joakim inn til 11. beste tid, mens dansken var 4. raskest.
Begge klubbkameratene, Stinius Viking og Torgeir var også foran Joakim på henholdsvis 7. og 8. plass. Dette lå an til å bli et bikkjeslagsmål. Og det ble det.

Fra de rapportene vi har mottatt fra Terje Ødegård ble det er skikkelig ”rysare”. Svenske Eva Hällström vant foran danske Petersen med Joakim på tredje plass. Stinius blir til slutt nummer seks etter å ha fightet i toppen sammen med fem andre førere hele løpet gjennom. Han var flere ganger opp i ledelsen. Drøyt fem sekunder skilte de seks beste i mål.
– Dette var på henge håret var meldingen vi mottok fra Joakim etter at det var klart at han var mester.

Medaljegrossisten fra Toten, Joakim Gulliksen tok altså SM-gull for tredje gang på rad med minst mulig margin. Poenglikhet med danske Emil Meyer Petersen, men Joakim hadde 5 enkeltseirer mens Emil bare hadde to.

STORE gratulasjoner til Joakim Gulliksen, som denne sesongen har vunnet Norsk og Svensk Mesterskap, samt tatt sølv i Nordisk Mesterskap og i Scandinavian Open.
Dette var faktisk Joakims 16. medalje siden hans racingkarriere startet i 2005!

Stor honnør til Stinius Viking Ødegård som ble nummer fem og Torgeir Horne som ble nummer seks.

I de øvrige klassene var det tynt med nordmenn. I klasse Superstock 600 stilte dessverre ikke nummer to i sammendraget, Alf G. Joranger fra Borg MCK.
Her var det Solør MCK-fører Pontus Bergsman og Trym T. Johansen fra Borg MCK som ivaretok de norske fargene.

Lørdag ble Pontus nummer fem og Trym ble nummer seks, men de ble nummer fire og seks på søndag.
Svenske Christer Bohm fra Karlskoga MF ble svensk mester foran Tommy Sköld fra Västra MK, mens Joranger tok bronsemedaljen.
Pontus Bergsman ble nummer 7, mens den ferske norske mesteren Caroline Olsen fra Borg MCK ble nummer åtte. Helge Spjeldnes kom på en plass rundt 10 – 12.
Offisielle sammenlagtlister kommer om et par dager.