Joakim Gulliksen overtok ledelsen i SM!

Den tredje runden i Svensk Mesterskap i roadracing blir denne helgen kjørt på Linköpings Motorstadion. En del norske førere hadde tatt turen østover og de tok for seg av topplasseringer nok en gang.

I lørdagens første løp i klasse 125 GP kom 22 førere til start, og Joakim Gulliksen fra Solør MCK ble knepent slått av svenske Jesper Pellijeff, mens hans hardeste konkurrent i sammendraget danske Emil Meyer Petersen krasjet. Stinius Viking Ødegård fra Solør MCK begynner nå å få dreis på tingene og tok en fjerdeplass.
Søndag vant Petersen foran Pellijeff med Joakim Gulliksen på tredjeplass og Stinius Viking Ødegård på fjerdeplass.

I klasse Superstock 600 var det også stort felt, og Caroline Olsen fra Borg MCK hadde pole position foran sterke svenske navn som Fredrik Watz, Christer Bohm og Lukas Bäckström. Løpet ble vunnet av Fredrik Watz foran Lukas Bäckström og Andreas Pfeiffer. Caroline ble nummer fem.
Søndagens løp ble også vunnet av Fredrik Watz foran landsmennene Pontus Duerlund og Lukas Bäckström. Caroline havnet denne gangen helt nede på 14. plass.

Også i Superbike ble det helsvensk pall med Filip Backlund foran Fredrik Watz med Lukas Ockelfelt på tredjeplass. Eneste norske i feltet, Ole Bjørn Plassen fra Borge MCK, ble nummer 7 etter å ha kvalet til 12. startspor.
Backlund vant også søndag foran Andreas Mårtensson og Lukas Ockelfelt, mens Ole Bjørn Plassen ble nummer 8.

Juniorklassen hadde et imponerende stort heat med totalt 22 deltakere, noe som faktisk er den største klassen!
Både lørdagens og søndagens løp ble vunnet av svenske Jesper Hubner. På lørdag ble danske Hans Pedersen nummer to foran svenske Fredrik Kvarnkullen, mens Kvarnkullen ble nummer to søndag foran Aron Goes.
Truls Svendsen og Pernille Stedjan, begge fra Solør MCK, ble henholdsvis nummer 12 og 16 på lørdag, mens Pernille ble nummer 16 på søndag og Truls krasjet/brøt.

I Rookie 600 ble det en 8. plass på Lasse Pedersen fra ACM lørdag, og en imponerende 2. plass på søndag. Her skal dobbeltvinneren fra NC-løpene på Rudskogen, Remi V. Aukland være oppmerksom på at nå har Lasse fått opp farten. dette kommer til å bli kjempespennende på ACR om 3 uker.
Rookie 1000 hadde ingen norske deltakere.

Klasse: 125 GP (6. runde i Svensk Mesterskap) – 20 deltakere
1. plass – #12 – Emil Meyer Petersen – Pocket Bike Club / DK – ?
2. plass – #13 – Jesper Pellijeff – Karlskoga MF / SE – Aprilia
3. plass – #46 – JOAKIM GULLIKSEN – SOLØR MCK – HONDA

SAMMENLAGT KLASSE 125 GP – 2012 (etter 6 løp) – uoffisiell
1. plass – #46 – JOAKIM GULLIKSEN – SOLØR MCK – HONDA – 109 poeng
2. plass – #12 – Emil Meyer Petersen – Pocket Bike Club / DK – Honda – 102 poeng