Ole Bjørn Plassen

Bilde 4:
Èn av 55 krasj søndag!

MYE SPENNING I 125GP DENNE HELGEN
De to storfavorittene i 125GP denne sesongen, Henning Flathaug og Joakim Gulliksen sto for veldig mye av underholdningen denne helgen. Både under lørdag og søndagens løp fightet de hard og tøft om 1. plassen med veldig mange forbikjøringer og tøffe innbremsninger hele veien.

Gulliksen har vunnet samtlige løp denne sesongen og hadde 100 poeng før helgen. Henning Flathaug som prioriterer Scandinavian Open i år gjorde en råbra jobb i begge løp men krasjet mot slutten av det første løpet sammen med lillebror Kenneth og Gulliksen vant. I det andre løpet så det lenge ut som om Henning endelig skulle klare å kapre 1. plassen men Gulliksen kom seg forbi i en av de siste svingene før målgang og sikret seg dermed 150 poeng i sammendraget. Det unge talentet, 12 år gamle Stinius Viking Ødegård fikk en kjempekrasj under trening på onsdag og ble sendt til sykehus for undersøkelser og var veldig redusert denne helgen og endte på en 5. og 6. plass, men sikret seg to gode 3. plasser i 125 juniorløpene.

Gulliksen leder soleklart med 150 poeng foran lillebror Jonas Gulliksen med 72 poeng mens Stinius Viking Ødegård ligger på 3. med 61 poeng. Joakim har en uinntakelig ledelse og er allerede klar mester før finalene på Vålerbanen 21. – 22. august.

I SUPERSTOCK 600 SKULLE DET BLI MASSE DRAMATIKK
Helge Spjeldnes fra Otta tok et lite avbrekk fra det Britiske mesterskapet hvor han kjører for Seton Interceptor Yamaha og tok med sitt eget team til Karlskoga hvor han kvalet inn til 2. startspor bare 0,2 sekunder bak favoritten Alf-Georg Joranger, begge på Yamaha R6.

Etter at starten gikk det første løpet og den 5. NM runden denne sesongen så kjørte Spjeldnes ut i første sving og lot Alf-Georg Joranger lede løpet med Krister Bohm fra Sverige tett bak mens Thomas Sigvartsen lå på en veldig sikker 3. plass. Det kommende, imponerende og veldig pågangsvillige talentet Caroline Olsen startet i 5. startspor og kjørte seg opp til 4. plass og holdt dette helt til også hun kom litt for fort inn i den glatte høyresvingen etter langstrekket måtte i bakken. Joranger holdt ledelse til mål og passerte først foran Krister Bohm men Joranger fikk 20 sekunders tidstillegg for tjuvstart og ble dermed plassert på 2., mens Bohm tok første og Sigvartsen safet inn til 3. plass.

I det andre løpet så var det Spjeldnes som tok starten foran Joranger, og dette bøy på tett fighting mellom disse to og til tider veldig spennende innbremsninger i svingene mens Trym Transeth Johansen lå på 3 plass. Og slik holdt det helt til Joranger dro i sandfella, der fikk han følge av Johansen.

Spjeldnes var nå solid i tet foran Bohm og holdt det slik til han fikk tekniske problemer og endte på 3. plass. Bohm tok seier med 4 sekunders margin ned til Eric Lindroth på 2. plass. Caroline Olsen gjorde også dette løpet en veldig god jobb og gjorde alt hun kunne for å hamle opp med gutta og lå an til å komme på en bra 4. plass, men i nest siste runde skled hun ut i samme sving som tidligere og måtte gi fra seg 4. plassen til Lars Martin Granshagen.

Joranger leder sammenlagt med 101 poeng, Sebastian Buch ligger på 2. med 68 poeng og Trym T. Johansen holder 3. med 61 poeng.

OLE BJØRN PLASSEN VISTE RYGGEN TIL KONKURRENTENE
Ole Bjørn Plassen fra Sande ga konkurrentene hard motstand og vant denne helgens første løp i Superbike under årets 5. og 6. NM runde på ett kaldt og søkkvått Karlskoga Motorstadion i Sverige. Nå leder han også NM med 19 poeng ned til Norvald Haaland.

Det første løpet i Superbike denne helgen skulle bli et løp som ville by på mye dramatikk og action. Ole Bjørn Plassen tok starten og ledet suverent med fire sekunder allerede etter en halv runde. Jarle Sæther var den første som gikk i grusen allerede i den første såpeglatte svingen etter start. Norvald Haaland startet fra pole position og kom ut av første svingkombinasjon et par mann bak i feltet og var hard bestemt på å sikre seg poeng denne helgen og hadde allerede vært av sykkelen en gang denne søndagen under treningen da han kjørte på for å ta igjen Plassen og Østbye som lå i tet da han satset litt mye og fikk en skikkelig highsider i en høyrekurve og var nå ute av løpet. Etter at også Anders Helgerud gikk i grusen etter langstrekket ble løpet stoppet og det ble omstart.

Her var det Daniel Østbye som tok starten og ledet noen runder mens Plassen lå like bak og presset mens Daniel Falemo lå på 3. plass. Ole Bjørn Plassen fikk sneket seg forbi Østbye og fikk dratt litt ifra før han fikk sikret seg 1. plass og 25 poeng. Daniel Falemo fra Sverige hadde kommet seg forbi Østby og tok 2. plass foran Østbye.

I det andre løpet denne regntunge søndagen i bare 11 grader så var det Anders Helgerud som var først inne første sving med Plassen hakk i hel. Plassen hadde nå sikret seg 20 poeng ledelse foran Norvald Haaland etter hans frafall i første løp og ville nå ta det litt rolig for å safe inn poengene og lå bak Helgerud til halvgått løp da han så en mulighet til å komme seg forbi Helgerud. Han ledet i noen runder frem til han fikk forhjulslipp inn i hårnålsvingen og mistet dermed muligheten til ytterlige 25 poeng. Gode nyheter for Norvald Haaland som stilte med reservesykkel etter krasjen og sikret seg 15. plass og 1. poeng i sammendraget og det er dermed 19 poeng opp til Ole Bjørn Plassen. Nå er alle muligheter åpne foran finalene på Vålerbanen om 4 uker. Det ble Helgerud som vant foran 50 år gamle Jan Dalegården som gjorde en enorm prestasjon denne helgen med 7. beste tid og en 4. og denne 2. plassen. Carl Berthelsen fra Kristiansand kom på 3. plass.

Tage Solberg fra Lørenskog gjorde en bra innsats denne helgen men sliter litt med å venne seg til de små og ujevne banene vi har her i Norden og gjorde som så veldig mange denne helgen og krasjet i samme sving som Haaland i det første løpet men tok en knallgod 5. plass i dette løpet bak Daniel Falemo, noe han var kjempefornøyd med etter målgang. Broren til Ole Bjørn Plassen, Tor Erik Plassen måtte også i grusen dette løpet. Begge Plassen brødrene kjører hver sin ganske så råflotte Ducati 1098R. Begge to kjører med fabrikkstøtte fra Ducati denne sesongen, så dette er to vi skal følge nøye med på.

Sammenlagt så leder Plassen med 106 poeng foran Norvald med 87 poeng foran Daniel Østby med sine 79 poeng.