Ingen topp helg for de norske i EM-finalen!

Caroline krasjet i EM!

Caroline Olsen kjørte styggfort under EM-finalen i Roadracing på Circuito Albacete i Spania i dag. Dessverre endte det med krasj i 11. runde.

Etter en meget oppløftende 2. kvalifisering i går så var det knyttet stor spenning til Caroline Olsen fra Halden før løpet i dag. Det har vært mye oppmerksomhet fra både internasjonal presse og publikum rundt den blide jenta som har kommet til Spania for å konkurrere mot eliten innen europeisk

Roadracing hvor det ikke akkurat er flusst av andre kvinnelige utøvere som deltar.
Etter kvalifiseringen i går så startet hun fra 23. startspor.
Etter at starten gikk så var hun nr. 26 og siktet seg raskt inn på førerne forover i feltet, etter tre kjørte runder var hun nr. 25 og allerede i den 7. runden var hun helt oppe på 21. plass. Her lå hun og presset Andreas Pfeiffer i flere runder før hun i den 11. runden fikk hjulslipp og gikk ut i sandfellen og måtte bryte.

Tross krasjen så er dette en kjempeprestasjon av en fører som aldri har vært på denne banen før og som heller aldri har kjempet som konkurrenter av dette kaliberet. Hun kom fra krasjen uten skader, sykkel derimot trenger litt arbeid.

Det var en litt nedfor men fortsatt optimistisk Caroline Olsen vi møtte i depotet etter løpet, men hun er som alltid optimistisk og ser på dette som en ny erfaring og hun gleder seg allerede til 2012 og lover og komme sterkere tilbake da.

I 125GP så startet Henning Flathaug fra 20. startspor etter lørdagens kvalifisering. Han fikk en litt dårlig start og havnet litt bak i feltet men også han holdt stram wire og kjørte kjemperaskt og tok igjen flere førere og nærmet seg et felt på 3-4 førere som han var veldig nærme og ta igjen. Han fikk problemer med bakdekket mot slutten av løpet og klarte ikke og holde tempoet oppe. Han endte tilslutt på en 19. plass, noe han selvfølgelig var strålende fornøyd med ettersom han fikk litt problemer.

Stig Flemming Jensen kvalet inn til 23. plass i går og etter ett clutchbytte og hard jobbing med sykkelen til sent på kvelden så var han klar for å gi alt han hadde i dag.
Han havnet i den bakerste delen av førerne etter start og klarte å kjøre seg opp noen plasser og han endte tilslutt på en 21. plass. Han også var storfornøyd med sin plassering i hans første deltagelse i EM.

Av Daniel Møller Warmedal


Hentet fra www.nmfsport.no 09-10-2011


Resultatene finner du her; http://www.circuitoalbacete.com/Calendario.aspx#1