Ingen norske med i Red Bull MotoGP Rookies Cup!

Stinius Viking Ødegård fra Fetsund og Torgeir Horne fra nesbru er nå på vei hjem fra prøvekjøring for Red Bull Moto GP Rookies Cup 2012 på Motorland Aragon i Spania. Hele 2000 førere søkte om å få delta på denne svært prestisjefylte prøvekjøringen, 120 førere ble tatt ut, men kun 11 stykker ville slippe gjennom det svært trange nåløyet til slutt.

Teamet beretter at dette uttaket blir tøffere og tøffere for hvert år. Det er svært mange som satser, og nivået har aldri vært så høyt. Selve anlegget holder også topp standard, med flere avanserte baner og alle tenkelige fasiliteter.

Fra Team Stinius Viking Racing har vi følgende rapport;

Stinius gikk på utfordringene med krum hals. Under det første passet på tirsdag kjørte han knallbra, og ville garantert bli tatt med i den videre evalueringen.

På pass nummer to fikk Stinius en motorsykkel som var litt i overkant myk, og fothvilerne skrapte mot banedekket stadig vekk. I tillegg sperret en annen fører for Stinius store deler av passet. Da han endelig kom seg forbi, kjørte han fra vedkommende fører med rundt 200 meter på to runder. Da man ikke brukte selve MotoGP-banen, men den nærliggende gokartbanen på 1800 meter, sier det seg selv at det ikke var så lett å komme seg forbi førere som bevisst gikk inn for å hindre dette. Pass nummer to ble kortet ned fra 20 til 14 minutter, og da er det ikke tid til feil av noen slag.

Under prøvekjøringen benyttet man Metrakit løpssykler, og det ga de som vanligvis kjører race med dette merket en fordel. Denne 125cc-modellen er en blanding av standardmotorsykler og racere, ikke så godt utstyrt med fjæring etc., men mer gatebasert, blant annet kjører man med gatedekk.

Stinius kom dessverre ikke gjennom nåløyet denne gangen til tross for at han gjorde sitt aller, aller beste, men det gjorde heller ikke noen av de andre nordiske førerne blant de 120 deltakerne.
Nå er det bare å løfte haken, gi enda mer gass og planlegge neste sesong. Teamet kommer tilbake med mer informasjon utover høsten.

Med vennlig hilsen
Anne Maria Røe
Pressekontakt
+4748066237


Fra Torgeir Horne har vi foreløpig ingen rapport, men vi kommer tilbake med informasjon fra dem da dette foreligger.