Imponerende 8. plass til Stinius på Misano!

Stinius Viking Ødegård (14) kjørte søndag inn til en imponerende 8. plass i European Junior Cup på italienske Misano.

Første løp i serien på Assen i Nederland endte med en solid 11. plass, og med mer erfaring på seriens løpssykkel var han klar påat avstanden til toppen skulle minske. Etter å ha kvalifisert seg til 13. startspor på lørdag, visste roadracingtalentet fra Fetsund at hans målsetting om en topp-10-plassering var innen rekkevidde. Kun ett sekund skilte opp til 6. plass, og Stinius Vikings slagplan for løpet var å henge med førerne foran når starten gikk og forsøke å klatre utover i løpet.

KJEMPERACE
Da starten gikk fikk de tre første en luke, mens 8 førere, deriblant Stinius, kjempet hardt om 4. plassen. Gruppen byttet plasseringer i omtrent hver sving, og ga de mange italienske tilskuerne valuta for pengene. European Junior Cup (EJC) kjøres rett før Superbike-førernes andre løp under de europeiske VM-helgene og dermed er det naturligvis mange tilskuere på plass når Stinius og de andre talentene kjemper på banen.

Utover i løpet gjorde en annen fører en feil som splittet opp gruppen Stinius lå i. Han krysset mållinjen på en 8. plass, noen få centimeter fra 7. plass og rett foran 9. plassen. Løpet ble vunnet på overlegent vis av østerriske Lukas Wimmer, som er en av Stinius Vikings beste kamerater i EJC-gjengen.

– Jeg er kjempefornøyd med egen innsats og plasseringa mi i dag. Det er utrolig gøy når vi er så mange som fighter om plasseringene og bytter plasser, sving etter sving. Banen var utrolig, og det var spesielt rått å ligge på turtallssperra med maks fart og bånn gass gjennom en de kjente høyfartssvingene på baksiden av banen. Når jeg kom i mål fikk jeg også vite at jeg hadde satt løpets femte beste rundetid, og det gjør jo at jeg veit at jeg er god nok til å kunne være med og kjempe om enda høyere plasseringer, sier Stinius Viking.

GODFØLELSE FØR FORTSETTELSEN
Neste runde i EJC kjøres på Aragon i Spania, søndag 1. juli. Forrige runde på italienske
Monza ble avlyst på grunn av farlige værforhold, og derfor blir neste runde i Spania et
dobbeltløp. God kjøring i begge løp der kan bety mye i poengsammendraget.

– Jeg har brukt litt tid på å bli vant til 4-takts 690cc løpssykkelen som brukes i denne
serien, men har funnet godfølelsen nå og har fått mye bedre forståelse for linjevalg
og bremsepunkter med denne sykkelen. Nå gleder jeg meg skikkelig til neste runde i Spania og håper jeg kan fortsette utviklinga der, sier Stinius Viking.

Hvis du har flere spørsmål kan pappa Terje Ødegård kontaktes på tlf 907 41 773 eller e-post terje@stiniusviking.com
Undertegnede kan kontaktes på tlf 951 85 755.