HJELP!

BAKGRUNN
Det er verdt å merke seg at denne helgen, 12. – 14. august vil alle arrangementene være hovedmarkeringen til Norges Motorsportforbund sitt 100-årsjubileum, og det er virkelig en honnør og en ære å ha fått tildelt disse arrangementene.

Solør Motorcykkelklubb (SMCK) har som kjent gjennom mange år vært en av de beste arrangørene av motorsykkelløp i Norge. I 2012 tok klubben sågar totalprisen som beste arrangør i Norge, samt prisen for beste roadracingarrangement!
Dette har vi ikke klart alene. Kun med en samlet støtte fra klubbens medlemmer er dette mulig å få til, og vi ønsker selvsagt å fortsette dette gode arbeidet, men da trenger vi hjelp av DEG / DERE.

Klubbens styre har de siste årene erfart at fremmøte / interesse for dugnadsarbeidet dessverre er ”laber”.
Dette har medført at arbeidsbyrden har blitt svært skjevt fordelt på medlemmene. Det er enkelte som påtar seg en stor belastning, og dette begynner å slite på disse personene. Dette igjen har medført at det blir stadig vanskeligere å skaffe folk til dugnadsarbeidet.

I norsk idrett er klubbdrift og arrangement i hovedsak tuftet på FRIVILLIGHET, og styret i Solør MCK må nå
appellere til ALLE medlemmer om å stille opp å gjøre dette mulig, også de aktive idrettsutøverne!
Vi har dessverre ikke økonomisk mulighet til å betale/leie inn funksjonærer.

Med dagens situasjon, hvor alt bare blir dyrere og dyrere, og dugnadsinnsatsen beklageligvis har gått bare nedover, er SMCK i den situasjonen at dersom vi ikke NÅ står sammen og jobber som et team, må vi snart redusere tilbudene til klubbens medlemmer og utøvere.
Dette ville i så fall være svært synd i og med at vi ikke bare er gode til å arrangere, men vi er jo også ledende når det gjelder utøvelse av motorsykkelsport. Se bare på den enorme medaljehøsten de siste 12 – 15 sesongene spesielt innen roadracing og supermoto, og nå også i enduro.
Grunnlaget for dette er klubbens gode og tålmodige arbeid gjennom mange år.


ARRANGEMENTER – NORDISK MESTERSKAP AUGUST

1. NORDISK OG NORSK MESTERSKAP + NORGESCUP ROADRACING PÅ VÅLERBANEN 12. – 14. AUGUST.
Dette er det tradisjonelle augustløpet som er sesongens STORE KLUBBARRANGEMENT .
I og med at dette både er NORDISK MESTERSKAP i MOTO3, SUPERSTOCK 600 og SUPERBIKE, samt FINALER i alle klasser unntatt klasse Superbike håper vi på over 150 deltakere i NM-klassene Superstock 600 og Superbike, samt NC-klassene Junior STD, Rookie 600, Rookie 1000 og Nasjonal.600 og 1000 + SIDEVOGN som skal kjøre Scandinavian Sidecar Cup 2016, som er uoffisielt Nordisk Mesterskap.
Til dette arrangementet trenger vi banemannskap til flaggposter, rydding og til plukkebil og vaktmannskaper.

2. NORDISK OG SVENSK MESTERSKAP SUPERMOTO PÅ VÅLERBANEN 13. – 14. AUGUST.
Dette arrangementet er heldigvis ikke så personellkrevende, men noen må vi ha som flaggvakter, til berging + vakter.
Skal kjøres på bane 3 på Vålerbanen. Et svært spektakulært og severdig arrangement som går over en dag (lørdag). Søndag er det Svensk Mesterskap. Kun åpen trening fredag.

3. NORDISK MESTERSKAP I ENDURO PÅ HASLEMOEN 12. – 13. AUGUST
Dette er et arrangement med om lag 100 – 150 deltakere i forskjellige klasser; elite, junior elite, damer og veteran.
Her vil vi trenge en god del funksjonærer for å dekke opp på tidskontroller og kontrollposter rundt i løypa. Dersom det er noen som har MC av typen Offroad er dette veldig fint da de kan avpatruljere sektorer i løypa.
Hovedløpet kjøres lørdag som et endagsløp, men det skal kjøres en enkel prolog fredag ettermiddag. Dette er nærmest en oppvisning – et show for publikum. Solør MCK vil på dette arrangementet få støtte fra flere andre enduroklubber.

Dette er en bønn og en sterk oppfordring / anmodning til medlemmene om hjelp da funksjonærsjefen ønsker å komme i gang med planleggingen så raskt som mulig.

HVA KAN KLUBBEN GI TILBAKE TIL DEG SOM STILLER OPP?

Det vil selvsagt være bespisning for funksjonærene på arrangementsdagene, og det vil også bli crew- / funksjonærbekledning (T-skjorte – som vil være unik for dette jubileumsarrangementet).

Solør MCK vil arrangere en kveld på Vålerbanen med kjørekurs/frikjøring på bane 2 og 3 + opplegg med grillmat i det store teltet ved gokartbanen.
Dersom interessen blir stor vil klubben legge opp til 2 kvelder.
Her kan dere komme og få kjøre med din registrerte motorsykkel, lett som tung, ung og gammel! Første kveld blir i uka etter løpene – uke 33 (15. – 21. august). Reservedag i uke 34.
Dette er GRATIS for dere som ønsker å prøve dere på bane.
Klubben stiller med instruktører/veiledere!

Vår så snill å ta et tak for klubbens fellesskap og vær med å bidra slik at 2016 kan bli like bra som de foregående sesongene. Slike flotte opplevelser gir oss alle gode minner for fremtiden, samt at vi også kan gi våre aktive idrettsutøvere /medlemmer et fortsatt tilbud om å kjøre både roadracing og Offroad.
Et annet godt argument/moment for å stille opp er at dere som funksjonærer kommer veldig tett innpå det som skjer på banene. Dere får rett og slett de fineste plassene og den absolutt beste utsikten til det som skjer.
På Vålerbanen er det nå også bygd skikkelige posteringsboder til funksjonærene rundt banen!

Det bør også nevnes at det er mange som deltar på klubbens kjøreaktiviteter, men som vi aldri ser når det skal gjøres en dugnadsjobb. Vi anmoder spesielt dere om å stille opp og ta et tak!
Alternativet er at aktivitetene for dere dessverre kan bli borte!

VENNLIGST kontakt funksjonærsjefen SNAREST!
– Funksjonærsjef Per-Gunnar Ekren, e-post: p.g.ekren@gmail.com – tlf: 970 36 270
– Ansvarlig enduro: Marianne Åslund Brandett, e-post: mariannebrandett@gmail.com – tlf: 906 50 375
– Ansvarlig supermoto: Odd Hynne, e-post: hynnulf@gmail.com – tlf: 930 62 775
– Ansvarlig roadracing: Per-Gunnar Ekren, e-post: p.g.ekren@gmail.com – tlf: 970 36 270
______________________________________________________________________________

OPPFORDRING

Hovedstyret i SMCK oppfordrer herved alle medlemmene, både aktive utøvere og ellers andre, til å bidra da dette er av meget avgjørende betydning for fremtidens aktiviteter i klubben.
Kan du en dag er det MEGET BRA, og kan du to eller flere dager er det ENDA BEDRE. Uansett, alle bidrag er bedre enn at vi må leie inn folk. Allerede pr. dags dato brukes det så mye midler til leie at det begynner å grense til det forsvarlige.

Det er også mulig for alle andre interesserte å delta som funksjonærer og være med på motorfesten i Våler.
Velkommen til innsats for SMCK i klubbens 34. år og fremtiden. Nå ligger den i deres hender.

Marianne Åslund Brandett (sign)
Formann

Per Gunnar Ekren (sign)
Funksjonærsjef