Henning Flathaug endte på flott 2. plass i sesongdebuten!

Henning Flathaug endte på flott 2. plass i sesongdebuten!

Henning Flathaug fra Oslo MK, som fyller 20 år i sommer, har i år tegnet kontrakt med nederlandske R.V. Racingteam. Og unggutten lyktes svært bra i sitt første race i det åpne nederlandske mesterskapet, som ble kjørt på den legendariske Moto GP-banen Assen nå i påskehelgen. Med andre ord ble det en tidlig sesongstart i år!

Henning har aldri kjørt på Assen før, og det var ingen fritrening før kvalifisering. Det snødde ti minutter før første kval, men Henning trives på vått og krevende føre. Han hadde 2. beste tid på første kval; kun to tideler bak bestemann.

På kval nummer to var det tørt, og da måtte han se noen flere førere foran seg på lista. Sammenlagt endte han i 6. startspor.

Det var ingen kjøring på søndag pga. påsken, så selve finaleracet gikk i går. Det var litt vekslende vær før selve løpet. Man kjørte ut med regndekk, men det var et lite, tørt spor rundt banen. Henning startet litt moderat og var nede på 7.-8. plass på den første runden. Han var litt usikker på grepet, men fant raskt ut at det gikk an å kjøre relativt raskt. Da det gjensto seks runder, var Henning helt oppe i ledelsen. Den beholdt han mer eller mindre til siste sving, der han ble passert av teamkompis Damien Raemy. Det ble et tett race, da det kun skilte 0,7 sekunder mellom de tre første førerne. Nummer tre ble hjemmefører Thomas Van Leuween.

Selv om Henning syntes det var litt surt å miste seieren i siste sving, er sølv et svært bra resultat i dette tøffe mesterskapet.

Om to uker skal Henning i ilden igjen. Da kjøres første runde av det åpne tyske mesterskapet (IDM) på Eurospeedway Lausitz.

Tekst: Anne Maria Røe

Hentet fra www.nmfsport.no 10.04.2012