Helge Spjeldnes godt fornøyd med sølvmedalje sammenlagt i NM Superstock 600!

Helge Spjeldnes godt fornøyd med sølvmedalje sammenlagt i NM Superstock 600!

Helge Spjeldnes’ gjesteopptredener på Rudskogen i juni, i Karlskoga i juli og på Vålerbanen (NM og Nordisk) i helgen resulterte faktisk i sølvmedalje sammenlagt i klassen Superstock 600, til tross for at Helges hovedsatsingsområde i år er British Supersport og at han har kjørt med lånt løpssykkel i de hjemlige racene.

I det siste finaleracet under NM-runden i Karlskoga gikk løpssykkelen varm og stoppet. Siden dette har man ikke rukket å gjøre noe med Eirik Garberg’s Yamaha, så Helge var spent på hvordan det ville fungere på Vålerbanen i det fine og varme sensommerværet.
Under lørdagens løp var temperaturen helt på grensen, og Helge var glad for at racet ble rødflagget to runder før målgang. Det endte med en fin bronseplass bak danske Alex T. Schacht og Martin Pärtelpoeg fra Estland.

Bronsen gjorde at Helge rykket opp på sølvplass i NM sammenlagt, med 6 poengs margin til Trym T. Johansen.

Under dagens oppvarmingsrunde før selve racet fikk Helge mistanke om at noe mer var galt med løpssykkelen og var urolig for at det kunne oppstå problemer under racet. Han valgte dermed å kjøre safe, la seg på en 10. plass og lot Trym T. Johansen ligge på 8. plass. Dermed sikret Helge sammenlagtsølvet med fire poeng. Nok en gang var det danske Schacht som vant. Svenske Christoffer Bergman tok sølv og Alf G. Joranger bronse. Sistnevne ble norsk mester i Superstock 600 i år.

Nå ser Helge framover mot neste BS-runde på Cadwell Park. Dette racet kjøres allerede neste helg, og denne banen kjenner Helge fra før.

Bildet er levert av teamet.
www.spjeldnes-racing.com
Mobil Helge Spjeldnes: +47 918 08 661


Med vennlig hilsen/Best Regards
Anne Maria Røe
Pressekontakt Helge Spjeldnes
Tunvegen 20
2008 FJERDINGBY
+47 480 66 237