Hard trening ga GULL i Sverige!

Bilde 2:
Ib Vegard i aksjon med minder og
trener Marius Dammyr nede på gulvet.
(Foto: Pål Magnussen – NMF)Hard trening ga gull i Sverige!

Med leiebilene fullpakket dro Ib Vegard Andersen og Kristoffer Leirvaag med teamen sine den lange turen over fjellet til Østersund i Sverige, der trialførerene var invitert for deltagelse i Svensk Mesterskap i X-Trial 2012. Og det var en godt forbredt handling som gjorde at Ib Vegard nå kan kalle seg Svensk Mester!

At det svenske gullet forsvant over landegrensen var nok ikke noe arrangøren og vertskapet hadde regnet med og når SVT reporteren spurte om det var mulig at en nordmann kunne bli svensk mester så var det eneste svaret at ”Ja, det var nå litt planlagt det da!”

Ib og minder Marius Dammyr hadde forbredt seg godt i forkant av helgens mesterskap der de hadde trent mye på X-Trial, dvs kjøring inne på kunstige seksjoner, og der tempo og tid også spiller en rolle.

Og treningen ga fullt utslag i en fullsatt Z-Hall i Østersund. Over 1300 mennesker hadde løst billett for å se regjerende mester Eddie Karlsson forsvare sin tittel fra 2011 og den svenske mesteren satte seg raskt i respekt der han vant kvalifiseringen, men allerede her fikk publikum en reminder om at gutten fra Eiker ikke hadde kjørt 70 mil uten grunn og han kvalet inn som nummer to.

Når semi-finalene sto for døren startet også SVT sin live sending og motorsykkelakrobatene fikk enda mer press på seg. Vi er ikke så godt vant med kameramenn som står i veien for oss, men Ib Vegard lot seg ikke affisere av dette og kjørte bedre og bedre. Man kan til og med driste seg til å si at eiker gutten storkoste seg foran det svenske folket og på tv. Til slutt kunne man høre at ikke bare seksjonene var vunnet men også hjemmepublikummet, der bakhjulskjøring, svorske kommentarer og gledestårer ble verdiget med høylydt applaus.

Ib Vegard Andersen fra Øvre Eiker i Buskerud gikk med andre ord helt til topps i en finale som var fullspekket av action. Den regjerende svenske mesteren ga absolutt ingenting ved dørene og de kjempet side om side gjennom seksjon for seksjon.

Men ved den vanskelige seksjon 5 i finalen, som var et høyt hopp, så feilet svensken og pådro seg 5 prikker mens Ib Vegard gjennomførte med null og fra da av og inn så hadde Ib full kontroll. Selv sier han at han aldri har vært så nervøs før i et løp men at all treningen han har gjort i vinter og de gode forbredelsene sammen med hjelper Marius og teamet har gjort han til en meget bedre utgave av seg selv i forkant av 2012 sesongen.

Team sjef Bjørn Steinar Andersen var en glad sjef denne fredagen og kunne konstatere at de nå er på rett spor.

– Det er deilig å bare litt kunne glemme økonomi og andre bekymringer man har som team sjef og bare kose seg med en fantastisk seier, sier han.

Svensk TV ble også dyktig imponert over unggutten fra Norge og rett etter premieutdeling gjorde de et langt intervju som ble sendt direkte på SVT sin sportssending. Ib ble også invitert til å komme som gjest i sendingen dagen derpå, men teamet måtte dessverre takke nei da forpliktelser hjemme i Norge måtte prioriteres. Men det var en glad gjeng som satte seg i bilen og kjørte 70 mil tilbake til Norge, med en svensk gullpokal i frontvinduet og medaljer rundt halsen. Å være Norsk Svensk mester er en opplevelse som anbefales!!

Kristoffer Leirvaag hadde også en fantastisk aften i Sverige og ertet kjapt på seg publikum med Northug kommentarer men vant fort respekten og kjørte til tider perfekt. Etter siste seksjon kunne man konstatere at en bronse var norsk og to meget gode venner fra Norge sto sammen på pallen!

Hentet fra www.nmfsport.no 30.01.2012