Genette med full klaff i USA – norske motocrossjenter med kjempefremgang!

Genette med full klaff i USA – norske motocrossjenter med kjempefremgang!

Genette Våge kjørte inn til en meget sterk 4 plass natt til søndag i Los Angeles USA, og kvalifiserte seg dermed til finalen i det Amerikanske mesterskapet AMA Nationals. NMF har fått denne pressemeldingen fra Pappa Ole Petter.

Etter å ha hatt tilgang til treningstider dedikert til semifinalistene både torsdag og fredag, følte Genette seg forholdsvis godt forberedt til dette løpet.

Det ble i løpet av disse dagene tatt en analyse av de sterkeste konkurrentene, sjekket ut om de foretok de samme linjevalg på banen som de vi hadde valgt. Det viste seg å være nyttig. Det ble også diskutert en del omkring dekkvalg til Genette. Underlaget var kjent, men på grunn av høy temperatur hadde forholdene blitt noe mer løst.

Varmen er noe man må venne seg til. Det å ha en så ekstrem fysisk utfoldelse som dette er, gjør at man må foreta mange kreative løsninger for å få ned temperaturen før start.

Teamet har hatt en flott oppladning til løpet. Genette har hatt en god dialog med sin mekaniker og oppfølgingen fra resten av teamet når det gjelder transport, mat og overnatting har vært upåklagelig.

Vi hadde brakt med oss de viktigste komponentene på Sykkelen til Genette, nemlig alt av dempere, Disse er så spesialbygget for Genette og hennes måte å håndtere sykkelen på, at det gir henne en stor trygghet med tanke på hvor mye hun tør å presse seg selv og sykkelen.

Genette gjennomførte en særdeles god tidskvalifisering med en 3 plass. De påfølgende tre heat ble en nervepirrende seanse. Første plass viste det seg ikke å gjøre noe med, men 2, 3, 4, 5 og 6 plass var så å si jevne med et meget høyt tempo. Genette greide å beholde roen, og kjørte inn til 3 sterke fjerdeplasser.

De fleste konkurrentene viste seg å være 15 år, noe som er siste år med tilgang til denne klassen (13 – 15 år med 85 ccm ). Genette har enda 2 år igjen i denne klassen, noe som forsterker prestasjonen betraktelig.

Teamet reiste bort til denne semifinalen med en målsetting om topp 10 og konkluderte med ca 20 % mulighet for videre kvalifisering til finalen. Det at Genette nå er rangert blant de 30 beste i hele USA, må sies å være langt over de forventninger Genette og resten av teamet hadde før avreise.

Genette forlater USA om et par dager og reiser hjem til Norge for å forberede seg til 3. NM-runde på Lunner.

Genette er en av utøverne på Team Norway Girls. Vi ønsker å gratulere Team Våge med en flott prestasjon og en topp plassering.

Hentet fra www.nmfsport.no 14.06.2011