Fra lisenskurs roadracing Karlskoga 2. – 3. april!

Fra lisenskurs roadracing Karlskoga 2. – 3. april!

En litt sen rapport, men i påvente av bilder er det bedre sent enn aldri.

Sesongens første store happenin` i roadracing på Nordkalotten ble avholdt på Karlskoga Motorstadion forrige helg, nærmere bestemt lørdag 2. og søndag 3. april.

Det årlige lisenskurset i roadracing, arrangert av Solør MCK i samarbeid med Karlskoga Motorförening, ble gjennomført med 46 elever, 31 norske og 15 svenske deltakere.
Det var 3 damer, 3 juniorer og resten seniorgutter i alle aldre. Totalt

Lørdag ble det gjennomført teori i klasserom som ble avsluttet med to prøver. Deretter tok vi en grundig gjennomgang med teknisk kontroll, hvor syklene og kjøreutstyr ble sjekket.
På kvelden var hele den norske delegasjonen med kurselever og instruktører nede i Karlskoga, som også er kjent som byen til Alfred Nobel, og spiste en god middag.

Søndagen opprant med grått tung vær. Det hadde regnet litt på natten og mer regn kom det utover dagen. Heldigvis var det forholdsvis varmet etter årstiden å være, og dette gjorde dagen brukbar allikevel. Til tross for vått føre var det bare smil og lutter glede hele dagen.
Det ble 7 – 0 til Norge over Sverige; 7 norske velt og 0 svenske!
Det var flere av kurselevene som faktisk stilte med slicks, og det var vel noe drøyt så tidlig på sesongen, men noen av dem lærte nok en liten lekse.

Instruktørene, 8 norske og 4 svenske gjorde en formidabel jobb, og tilbakemeldingene var ubetinget positive. Noen små insidenter ble det, men totalt sett ble nok en gang et bra kurs.

Arrangørstaben i Solør MCK vil rette en stor takk til Karlskoga Motorstadion for sin gjestfrihet og evnen til å finne gode løsninger. Det var ypperlig service på Pit Stop Cafè og god mat som vanlig.
En stor takk til roadracingseksjonen fra SVEMO som deltok med seksjonsleder Fredrik Hansson, og som nok en gang berømmet Solør MCK og NMF for et meget godt kursopplegg. Vårt opplegg har faktisk svenskene adoptert!

Avslutningsvis vil vi rette en STOR honnør og takk til instruktørene; Marius, Knut, Thorstein, Pål, Simone, Tage, Henrik og Thomas for sin utmerkede jobb som instruktører på banen.
Hege Tønsberg for flotte bilder i gråværet, og sist men ikke minst Harald og Terje for sin teoriundervisning og racecontrol.

Solør MCK
Arr. sjef og sekretær
Roy Øwre