Første stikk til Joakim i sesongåpning i Scandinavian Open!

#24 Tage Solberg i gang igjen.
(Foto: TSR)

Denne helgen kjøres årets sesong i gang med Scandinavian Open (SO) i roadracing på den svenske banen Falkenbergs Motorbana i Sør-Sverige, og forholdsvis mange norske førere har tatt veien nedover for å være med i kampen om plassene til EM-finalen på spanske Circuito de Albacete i oktober. Det er som kjent de fire beste i klassene 125 GP, Superstock 600 og Superstock 1000 (Superbike) som får tur til Spania.

Som kanskje ikke alle vet er ikke SO tellende i det Nordiske Mesterskapet i år etter en noe turbulent vinter. SO er allikevel kvalifiseringen til EM-finalen i Spania.

Nordisk Mesterskap vil bli kjørt som enkeltarrangement på Vålerbanen i regi av NMF og Solør MCK helgen 19. – 21. august sammen med Norgesmesterskapet og Norgescupen.
Den helgen skal det altså kåres Nordiske Mestere i klassene 125 GP, Superstock 600 og Superbike!

Solør MCK hadde som kjent to førere med til Spania i 2010, sølvmedaljevinnerne Joakim Gulliksen i klasse 125 GP og Tage Solberg i klasse Superbike.

Begge disse gutta er på plass på Falkenberg, og Joakim tok første stikk i dag lørdag med en solid seier foran danske Emil Meyer Petersen i klasse 125 GP. Klubbkameratene til Joakim, Stinius Viking Ødegård og Torgeir Horne ble henholdsvis nummer tre og fem, så her kan det fort bli tre norske førere fra Solør MCK som vil kjempe om plassene til høstens tur til Spania.
Imponerende innsats fra unggutta som slo an tonen på Anderstorp Raceway under SM for et par uker siden. Det er også veldig gledelig å registrere totalt 20 førere til start i den eneste to-taktsklassen vi har igjen i Skandinavia.

I klasse Superstock 600 er medaljegrossisten fra Solør MCK, Helge Spjeldnes tilbake i Skandinavia, og startet sesongen med en 3. plass i lørdagens løp etter svenskene Tommy Sköld og Christer Bohm. Den norske mesteren fra 2010, Alf G. Joranger fra Borg MCK tok en 4. plass, mens Caroline Olsen, også fra Borg MCK ble nummer 11.

I klasse Superbike hadde vinneren fra 2010, Norvald Haaland fra Borg MCK tatt en meget sterk pole position, men han krasjet på den 8. runden.
Unggutten Anders Helgerud fra NMK Aurskog Høland på den nye BMW 1000RR vant foran hjemmefører Tobias Larsson med Helge Spjeldnes, også på BMW på en tredjeplass. Tage Solberg, som skadet seg stygt på Anderstorp, har ikke sittet på en sykkel på tre uker ble nummer 4 og er nok brukbart fornøyd med det. Den evig unge svensken Anders ”Petjo” Lilja ble nummer fem.

Vi har vært telefonisk i kontakt med Tage og han var sliten og øm i kroppen, men var meget godt fornøyd med innsatsen med bakgrunn i den siste tidens hendelser. – Nå kan alt bare gå en vei avsluttet han samtalen med. Optimistisk og i godt humør som Tage alltid er.

I klasse Rookie 600 er det ikke mange norske førere, men Ole Petter Berge fra Borg MCK ble nummer fire, men Renate Jensen fra ACM gjorde nok et godt løp, men ble poengløs med sin 17. plass.

I Rookie 1000 var det dessverre ingen norske deltakere. Ei heller i klasse 125 Junior.