Flott norsk innsats i det spanske mesterskapet i trial!

Flott norsk innsats i det spanske mesterskapet i trial!

Sist helg ble første runde i det spanske mesterskapet i trial kjørt i Castelloli i nordøstre del av Spania, ca 70 km nordvest for Barcelona.
Motorpark Castelloli er et kjempeanlegg med asfaltbane for roadracing og bilracing, en kjempeflott motocrossbane, gokart-/supermotardbane og et trialterreng som kan være svært teknisk vanskelig. Et meget flott anlegg med gode fasiliteter.

TEAM NORWAY TRIAL
Team Norway Trial (TNT) har de siste ukene ligget i Tost, som ligger i fjellene nær grensa til Frankrike og Andorra, på treningsleir hos den spanske europamesteren Jordi Pasquet.
Jordi og TNT sin finske tekniske trener Joa Hindren har drømmeforhold for teamet, og vi har allerede sett resultater denne sesongen hvor Ib Vegar Andersen ble svensk mester i X-trial for noen uker siden.

Ib Vegar gjorde også en svært god figur under spansk mesterskap sammen med Håkon Pedersen. Håkon tok en 2. plass tett fulgt av Ib Vegar. Begge gutta kjører i den nest øverste divisjonen (klassen), hvor blant annet den spanske wondergirl Laia Sainz også deltar for å få skikkelig konkurranse.
Hun skal blant annet ha vunnet 11 VM-titler i dameklassen, så hun er god! Det hører med til historien at denne gangen ble hun ettertrykkelig slått av de to norske førerne.

Imponerte stort gjorde også 12 år gamle Sondre Haga fra Riska, som ble nummer 8 i klasse Cadete.

Resten av teamet hadde vel ikke den beste dagen, men da ting fungerte kjørte de bra. De var preget av nerver og høye skuldre, spesielt i begynnelsen, men de kjørte bare bedre og bedre utover dagen.

I dette selskapet hevdet de seg godt, noe som igjen bekrefter at TNT har gjort et svært godt stykke arbeid i sin satsing som bygger på målbevist og langsiktige mål.
I 2011 ble Norge nummer 5 i lag-VM i øverste divisjon.

Den store overraskelsen i verstingklassen var at den suverene VM-vinneren de siste årene, spanske Antonio Bou ble slått av sin landsmann Adam Raga. Skal si det var nivå på disse beste førerne. på 24 seksjoner fikk Raga 6 prikker, mens Bou fikk 8!
Dette var magisk motorsykkelkunst som ikke kan beskrives. Dette må oppleves live!
Heldig var jeg som var der.


SETESDAL FOLKEHØGSKOLE – MOTRSPORTSKOLEN
I samme periode har også elevene ved Norges eneste motorsportskole – Setesdal Folkehøgskole vært på treningsleir i Tost. De har sammen med rektor Lene Dyrkorn og hennes hjelpere fra skolen fått nyte de fantastiske treningsforholdene i de spanske fjellene. Et utrolig flott opplegg som virkelig er verdt å oppleve. Er du interessert er det bare å sjekke her på denne linken; http://www.folkehogskole.no/setesdal+folkehoegskole+-+motorsportskolen

Jeg hadde også gleden av å treffe de fleste av elevene og ikke minst få sett de flotte treningsforholdene. De var litt overrasket over at NMF sin president ikke gikk i slips og dress, men faktisk var som alle de andre. Litt komisk, men aller mest hyggelig å få slike tilbakemeldinger.

ENDUROKJØRING
På den samme turen fikk jeg også anledningen til å friske opp endurokjøringen. Nærmere tre timer på kryss og tvers, opp og ned i alle retninger i et terreng som er helt rått! Er det rart at spanjolene er gode i enduro. Nei, det er ikke rart.
Under flott guiding fra engelskmannen James Duxbury fikk jeg ristet av med ”rust” etter mange år. KTM EXE 400 var et meget hyggelig bekjentskap, og hadde noen vist meg løypa før jeg skulle ut å kjøre hadde jeg nok ikke gitt meg ut på dette, men overraskende nok gikk det veldig bra.
Jeg hadde heldigvis ikke glemt alt. Det er mange år siden Trandum Grand National (1993 og 1994), og jeg har nesten ikke rørt en endurosykkel siden da. Dette frister til gjentakelse.

Jeg vil sende en STOR hilsen og takk til TNT ved Cato, Martin, Moserud, Erik og ikke minst trener Marius som fikk meg på ideen om å ta turen til Tost. Stor honnør og takk også til Joa og Jordi.
Utøverne på TNT skal også ha masse honnør for sine holdninger og opptreden. De er så profesjonelle og dyktige at jeg er virkelig stolt over å få være med slike flotte ungdommer og deres støtteapparat.
Jeg må i ettertid smile litt når jeg så forundringen i ansiktene deres da de så NMF-presidenten stod ved grytene og laget middag den ene kvelden. Slikt var de nok ikke vant til, men mitt motto er; ingen jobb for liten, ingen jobb for stor.
Sender også en stor honnør til motorsportskolen og elevene.

Dette har vært en fantastisk tur med masse lærdom og ikke minst har det gitt meg innsikt i hvorfor TNT lykkes i sitt arbeid. NMF har all grunn til å være stolt over det arbeid som drives i alle team og grener, og med slik entusiasme har vi all grunn til å se positivt på fremtiden for vår idrett.

Takk for en herlig tur. Jeg kommer garantert tilbake senere.

Roy Øwre
President Norges Motorsportforbund