FANTASTISK helg på Vålerbanen!

Totalt sett ble det en svært god sesongåpning for de fleste deltakerne.
Noen hadde allerede vært i Spania både en og to og tre ganger på ettervinteren, men den store bredden hadde dette som den første store testen før sesongen nå drar i gang for fullt.

Det var også lagt opp til treningssamling for supermotard og mini-racing (minimoto), men her glimret dessverre deltakerne med sitt fravær. Veldig synd da dette tilbudet sannsynligvis ikke blir tilgjengelig neste sesong. Det koster for mye penger å leie hele anlegget, og da utøverne uteblir kan ikke arrangørklubben ta sjansen på dette i fremtiden. Veldig synd da Vålerbanen kan tilby et tilnærmet perfekt opplegg for et bredt miljø.

MANGE ROADRACINGFØRERE
Til tross for bekymring over den lave påmeldingen og forhåndsbetalingen for to – tre uker siden, løsnet det skikkelig den siste uka.
Da lørdagen kom var det om lag 170 påmeldte deltakere, hvor 110 hadde betalt på forhånd.
Etter innsjekk kunne arrangøren gledelig registrere 138 betalende deltakere på to hjul, og ett team i sidevogn (les; med støttehjul).

Av disse deltakerne var fordeling som følger:
– Heat for JUNIOR – 11 stk
– Heat for de ”raske” (A + B-førere): 29 stk
– Heat for ROOKIE 600: 26 stk
– Heat for ROOKIE 1000: 32 stk
– Heat for C / MOSJONIST: 40 stk

De aller fleste var påmeldt for hele helgen, mens noen få kjørte enten bare lørdag eller bare søndag. Det var også noen som bare kjørte ett pass eller to.

Alt gikk på skinner, tidsskjema ble holdt og folket koste seg i finværet.
Selvsagt var det de vanlige incidentene med litt velt her og der, men det var faktisk veldig lite velt til så mange deltakere å være. Dette er selvsagt meget bra både for arrangør og ikke minst deltakerne som mister minimalt med kjøretid.

Det har gjennom hele helgen vært flott opptreden fra utøverne og teampersonell, og arrangørklubben sender en hilsen til alle sammen og takker for godt samarbeid. Honnør også for respekten for miljøet. Plassen var ryddet og tilnærmet helt strøken da alle hadde reist. Dette liker vi.

I supermotard var det 4 fremmøtte deltakere. 3 på lørdag som kjørte på bane 3, og 2 på søndag som kjørte på gokartbanen. Dette er altfor dårlig!

Når det gjelder mini-racing var det heller ikke så imponerende fremmøte. Mellom 5 og 10 deltakere vitner om altfor dårlig interesse sett fra arrangørens syn.

Arrangørklubben vil rette en STOR takk til funksjonærgjengen som nok en gang gjorde en imponerende jobb. Flaggvakter, racecontrol, plukkebil og eller alle andre som gjorde dette til en fin opplevelse både for arrangørklubben, utøvere og de publikummere som hadde funnet veien.

En stor takk også til Jarle Sæther og Racing4Fun, Espen Rasti med Esp1Tech, Leiv Larsen i Nucleus MC, og selvsagt NAF Trafikksenter AS som alltid stiller med et strøkent anlegg.

Tusen takk alle sammen. Dette ble en flott start på Solør MCK sitt 30-årsjubileum!

Tider fra treningen finner dere på denne linken; http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=767033


Velkommen til neste trening, som er mandag 14. mai.