Et talent for fremtiden!

Vi kom til Sevilla lørdag ettermiddag, og søndag ble brukt til å akklimatisere seg, og til å bli litt kjent på banen det skulle kjøres på. Denne banen er en bane som har 26 valgmuligheter til å velge trasé. Dermed så var det heller ikke mulig å forsøke å lære seg banen. Og dette er et valg arrangøren har gjort, slik at ingen skal ha noen fordel av å kjenne banen.

Vi var oppe tidlig mandag, og fremmøte på banen var kl 08.00.
Først var det briefing gjeldende valgt bane, deretter info til førerne gjeldende sykkelen.
Red Bull er de som også låner ut motorsyklene, som er en Metrakit sykkel, med KTM motor.

Stinius har hatt en tøff, spennende og lærerik dag på Cirquito Monteblanco utenfor Sevilla i Spania.

Totalt var det 100 førere på plass, samtlige førere håndplukket fra sitt særforbund.
Med andre ord de beste førerne fra hele verden i alderen 13 til 17 år. Ikke overraskende, så var det flest førere fra Italia, Spania og USA. Og dette er tøft! Førerne har kun to korte pass å vise seg frem på! Første passet på kun 15 minutter, og det andre passet på 20 minutter.
Og i tillegg på en ny bane, og på en sykkel som man ikke kjenner.

Pass 1:
Stinius kom greit i gang, men slet med å finne seg til rette på sykkelen i første treningspass. Sykkelen hadde en defekt turteller, og bremsen var heller ikke bra.
Passet ble gjennomført, men Stinius var ikke helt fornøyd, verken med seg selv eller sykkelen.

Pass 2:
Stinius visste at han nå måtte få en bedre sykkel, hvor alt var i orden, og at han selv måtte heve seg mye for at dette skulle gå veien.
Sykkelen fungerte bra, og Stinius forbedret tiden sin med 2,5 sekunder på beste rundetid vis a vi pass 1, og var relativt fornøyd med dette. Han var ca 2,5 sek bak de aller raskeste førerne.

Dagen ble avsluttet med et infomøte hvor førerne fikk klar beskjed om at ALLE som er på plass her og testkjører ER STORE talenter, MEN at det kun er 8 stk som går videre, og får kjøre Red Bull Rookies Cup 2011. (Ca 15 stk er allerede kvalifisert fra at de har kjørt denne cupen 2010, og skal kjøre også 2011)

Stinius ble dessverre ikke med videre, og er selvfølgelig litt skuffet, men det går fort over!
Han har med seg gode minner, har fått mange nye racingvenner fra New Zealand, USA, Italia, Tyskland etc., og dette har vært veldig lærerikt og morsomt.

Stinius var en av de aller yngste av deltagerne, og som informantene Red Bull Rookie sa: Bruk dette som motivasjon, og kom tilbake enda sterkere! Du har tiden foran deg!
Og i følge Stinius, så er han allerede nå motivert for å gi gass videre.

Tekst: Terje Ødegård.


Hentet fra www.nmfsport.no (14.9.2010)