Da er BIKE WEEKEND i gang for fullt på Karlskoga Motorstadion!

Da er BIKE WEEKEND i gang for fullt på Karlskoga Motorstadion!

Tradisjonen tro kjører Solør MCK denne helgen sitt årlige arrangement i roadracing på Karlskoga Motorstadion.
Det skal kjøre dobbeltrunder i alle klasser; NM-klassene Superstock 600 og Superbike, NC-klassene Junior STD, Rookie 600 og 1000, samt Nasjonal 600 og 1000. I tillegg er det også åpent løp i den nye rekrutteringsklassen C.

Det er større deltakelse enn på mange år, så dette ser ut til å bli en fantastisk helg med mye flott kjøring.

Den utsendte pressemeldingen sier som følger:

SOLØR MC-KLUBB inviterer til NM og Norgescup i roadracing På Gelleråsbanan i Karlskoga 19. – 21. juli.

På Gelleråsbanan i Karlskoga i Sverige innledes Karlskoga Bike Week med to mesterskapsrunder i NM og norgescup i roadracing. Det er stor deltakelse, med hele den norske eliten og mange svenske utfordrere. NM-klassene omfatter Superbike og Superstock 600. Norgescupen består av debutantklassene Rookie 1000 og Rookie 600, entusiastklassen Nasjonal 1000/600 og juniorklassen 125 std. Mosjonistene kjører sine løp i C-klassen.

I år kjøres det om kongepokal i Superbike-klassen, og det er flere kandidater til det ettertraktede trofeet. De to mossingenen Daniel Kubberød og Norvald Haaland ligger likt i poeng, med Carl Berthelsen fra Kristiansan bare to poeng etter. Ole Bjørn Plassen fra Sande og Daniel Daniel Østby fra Fjellhamar er også kandidater til pallplassene i et startfelt med hele 20 deltakerere.

Superstock 600 har hittil vært totalt dominert av Thomas Sigvartsen fra Skjetten. Solør Mck-føreren har vunnet alle løpene så langt i serien og er storfavoritt også i Karlskoga, men flere av de beste svenskene med hjemmeføreren Lukas Bäckström i spissen er på plass og vil slåss i toppen.
Erik Lindstrøm fra Sarpsborg ligger på andreplass i poensammendraget når halve Superstock-NM er kjørt, mens Stinius Viking Ødegård, Fetsund og Remi Aukland, Vennesla, Truls Svendsen, Solør, og Henning Flathaug, Oslo er pallkandidater sammen med Alf Georg Joranger fra Holmestrand og Trym T. Johansen fra Bødalen.

Fredag er det fri trening hele dagen fra kl. 0800. Lørdag starter kvalifiseringsheatene kl. 0900. Racene starter kl. 1445 med klasse C, Rookie 600, Rookie 1000, 125 Junior og Nasjonal 600/1000. Dagen avsluttes med Superpole-kvalifisering til søndagens superbikerace, der de beste førerne fra innledende kvalifiseringheat kjører om de fremste startposisjonene i finaleheatene.

Søndagens race starter kl. 1045 med Superbike som første heat. Det er to løp i NM-klassene søndag og ett race norgescupklassene.

Alle opplysninger om NM-helgen (komplette startlister, tidsskjema, tilleggsregler etc.): www.solormcklubb.no

Kontaktpersoner: Speaker Roy Øwre: 99042580, mediekontakt Jon Fredheim: 90169576