Årets arrangørpriser NMF 2010!

Årets arrangørpriser 2010!

RUNDBANE BÅT:
– RYFYLKE BÅTSPORTKLUBB!
Begrunnelse:
I år har det vært arrangert mange meget bra rundbanerace, men det var to som utmerket seg. Vi er nå kommet til det tidspunktet at vi skal velge en av disse, og det var kun detaljer som gjorde utslaget. Klubben som har blitt valgt har vært ”død” i mange år, men etter sammenslåingen av sporten i 2009 kom de tilbake som ett friskt pust i sporten. Klubben fikk utdannet mange nye funksjonærer for både rundbane og offshore i våres. I sin andre sesong som medlem av NMF fikk de tildelt og gjennomførte et internasjonalt mesterskap i klassen GT 30. De hadde lagt alt til rette for at både publikum og utøvere skulle få en fantastisk helg. Det var bygd opp tribuner med tak, det var konserter på lørdagskvelden og det var tydelig at her hadde man tenkt gjennom alle sider av et arrangement og at folk skulle trives. At mesterskapet så kunne avsluttes med å krone en norsk Europamester gir det hele en ekstra spiss.

OFFSHORE:
– FLOSTA BÅTSPORTKLUBB!
Begrunnelse:
”Vi ligger i en båt i rom sjø og speider inn mot den granittfylte kystlinjen. Og der, – ut av et trangt sund, – kommer en horde med hurtiggående båter så skumsprøyten står. De hopper og spretter på bølgene og farer forbi oss i vill fart. Og så videre ut for å runde denne bautaen i norsk båtsport som heter Møkkalasset.” Slik har journalister kunnet rapportere fra regattaer på det blide Sørland i årtier. Denne weekenden i juli er som spikret fast i båtsportens terminlister og er alltid å regne med. Så også i 2010. Vi i NMF ønsker her i dag å hedre en av de klubbene som har vært, og fortsetter å være, stødig som et fyrtårn innen sporten. Alle føler seg velkomne der, de har kanskje den mest innarbeidede staben og det er meget sjelden noe som klikker der. Selv om programmet kan være nokså omfattende, så går alltid det meste til rett tidspunkt. At klubben så i tillegg i år kunne avslutte sesongen med hele seks verdensrekorder gir det hele en ekstra spiss.

VANNJET:
– ROMERIKET VANNJETKLUBB!
Begrunnelse:
Klubben som er valgt som årets arr. er ikke av de største, menn en av de eldste i vannjet. De påtok seg oppgaven med og arr. Årets finale i nordisk mesterskap i vannjet. Måten klubben har løst oppgaven på er glimrende. Det var rikelig depotplass og fine tilskuerplasser langs hele elven. Publikum koste seg i solen med flere kiosker og glimrende speaker som holdt dem oppdatert hele veien.

SNØSCOOTER:
– HATTFJELLDAL SNØSCOOTERFORENING!
Begrunnelse:
Årets pris i snøscootercross, den gyllne variator, går i år til en klubb som har arrangert scootercross i mange år, både regionale løp og større løp som NM. Til tross for få aktive kjørere i klubben er entusiasmen stor og stå på viljen for å få til aktivitet i klubben og bygda enorm. Klubben har en av landets beste crossbaner i følge kjørere som har deltatt der, men da klubben i vinter skulle arrangere sitt hittil største arrangement ble det lagt ned en enorm dugnadsinnsats og kjørt på ca 5000 m3 snø og bygget ny bane nærmere sentrum og vegg i vegg med idrettshallen. Arrangementet ble en kjempesuksess for både førere, publikum, arrangør og de firma som hadde stand i salgsmessen som ble holdt i idrettshallen like ved banen. Arrangementet startet fredag kveld med scooterparade til sentrum med presentasjon av førere og fyrverkeri som opptakt til løpene lørdag og søndag, og det hele ble avsluttet med en verdig seiersseremoni med hornmusikk og nasjonalsanger inne i hallen.

ATV / QUAD:
– JEVNAKER MOTORKLUBB!
Begrunnelse:
Årets arrangør har garantert ikke det beste anlegget, men det stopper de ikke fra å vise seg fram som dyktige arrangører fra start til slutt. De viste med tydelighet at de var godt forberedt og det gjenspeilte seg i form av en prikkfri dag. Fra tidlig morgen ble man møtt med et smil, og for de som var morgenfugler serverte kiosken kaffe og påsmurte bagetter. Slik fortsatte det hele dagen. Pressen var invitert og de var hjertelig til stede, traktoren var bemannet fra start til slutt, det var orden i depot, og ikke minst hadde de for mange flaggvakter. Juryens kommentar til arrangementet var at det var svært vellykket, og de kom gjerne tilbake. Kvelden var satt av til felles grilling som avslutning på sesongen, og ingen reiste hjem uten en god følelse og smil om munnen.

ENDURO:
– LUNNER MOTORSPORT!
Begrunnelse:
Enduro er ingen enkel gren å arrangere løp i. Som klubb møter man mange utfordringer på veien. I de fleste klubber er det forholdsvis få som brenner for Enduro men når løp skal kjøres må mange stille opp. I tillegg har vi utfordringer som ingen arrangør kan rå over, nemlig vær og grunnforhold. Til tross for dette har 2010 hvert en stor endurosesong. Vi har nesten hatt for mange løp. Foruten N cup med 6 løp er det blitt avholdt Nordisk og Norsk mesterskap. Vi har også hatt 3 åpne løp. En takk til alle funksjonærer og deltaker som har stilt opp igjennom sesongen. En arrangør har gitt oss endurokjørere ekstra utfordringer i år ved å ha 3 løp.. Til tross for at vi utøvere sviktet noe på slutten av sesongen med lavt deltakerantall på klubbens siste N Cup i år hadde Lunner MS med Arild Sande som stevneleder og primus motor satt i stand en helt ny oppdeling av sin endurotrassè. Dette ga oss kjører en helt ny opplevelse og for det om Lunner alltid krever sin mann var denne trassen en av de mest lettkjørte i år. En kan si hva man vil, men Lunnertrassèen er vel en av de best preparerte løper vi har og vi håper at Lunner fortsetter det gode arbeidet for Enduro og at vi utøver stiller mannsterke opp for en slik arrangør neste år.

SPEEDWAY:
– ELGANE MOTORSYKKELKLUBB!
Begrunnelse:
Elgane får tildelt arrangørprisen for sine to store og gode arrangementer U19 EM kval og EM for 85 ccm over to dager. De viser pågangsmot og er ikke redd får og påtar seg internasjonale stevner og Elgane viste igjen at de er stand til og levere vel gjenført og profesjonelle stevner.

TRIAL:
– KRISTIANSAND TRIALKLUBB!
Begrunnelse:
Gulløksa er blitt en prestigefull pris, og mange klubber setter den som målsetning for sitt arrangement. Dette er blant de tingene som gjør at vi hvert år har mange gode kandidater. Så var også tilfelle i år. Årets vinner hadde alle de vanlige parameterne under kontroll, men kunne også by på det lille ekstra. En trialseksjon med speakertjeneste rett foran inngangsdøren til et kjøpesenter med ca 20 000 besøkende på en lørdag er ikke hverdagskost, og det betyr mye for markedsføring av sport og våre sponsorer. Det resulterte også i en reportasje på lørdagsrevyen, NRK. Vi snakker om Sørlandssenteret, årets Norgesmesterskap og Kristiansand Trialklubb.

MOTOCROSS:
– ELGANE MOTOSYKKELKLUBB!
Begrunnelse:
Arrangørprisen i Motocross går til den klubben som i størst grad ivaretar de kriterier som er satt av grenkomiteen. Det legges særlig vekt på teknisk installasjon i depot og på banen. Gjennomføringen av løpet med tanke på sikkerhet og ikke minst det sportslige. Vinneren har gjennomført NM tre år på rad og forbedret arrangementet hvert år. De har en fin og krevende bane. Med en godt drillet stab og gjennomgående positiv holdning går prisen i år til Elgane Motorsykkelklubb.

ROADRACING:
– BORG MC!
Begrunnelse:
Årets arrangør i roadracing har gjennomført sitt stevne med sin store rutine og presisjon. I tillegg til hovedarrangementet, den tradisjonsrike tohjulsfestivalen, har klubben også i år arrangert to lagmaratonløp. Klubben hadde lagt vekt på å få til mye trening for utøverne både før stevnet og under helgen. Tohjulsfestivalen hadde og lagt ned mye arbeid med annonsering og program på forhånd. Dette ga utslag i at publikum møtte i større antall en på lenge.


Hentet fra www.nmfsport (10.11.2010)