Snowcross World Championship – VM Snøscootercross Semigorje, Russland!

Finaledag med kvalfisering, siste sjanse og tre finaleheat.

Nedenfor finner dere oppfølging av lørdagens kjøring.

VM Snøscootercross i Semigorje, Russland ble gjennomført med stil. Det møtte ca 20.000 tilskuere og til til tross for noen utfordringer så gjennomførte de Norske kjørerne en god helg. Semigorje ligger 400 km øst for Moskva i et området hvor snøscootercross står sterkt og er under sterk utvikling.

Resultatmessig så ligger de Norske foreløpig noe etter de aller beste, og de er på god vei mot toppen. Andreas fikk problemer med scooteren i siste heat og valgte å bryte tidlig. Magnus kjørte seg oppover i feltet og var oppe på en 9 plass mens han holdte på å kjøre seg kraftig oppover i feltet, men fikk dratt ut stoppknappen i en sving og tapte mange plasser og måtte begynne oppkjøringen igjen. Han ble til slutt nr 12 i heatet og 16 sammenlagt. Andreas ble 20 sammenlagt.

RESULTATMESSIG BLE DET SOM FØLGER:

Andreas Meszaros Josefsen kvalet til finalen og ble 18, 0 og 12 – sammenlagt i VM ble det en 16. plass.

Magnus Lindbäck kvalet til finalen og ble 14, 0, og 20 – sammenlagt i VM ble han 20.

Kato Kjellmann skadet seg i siste sjanse og kunne ikke fortsette.

En av favorittene Emil Øhman Sverige ble dårlig løpsdagen. Han var med på første trening og satte bestetid, og kvalet greit inn, men stilte ikke opp i løpet da kroppen ikke orket dette av sykdom.

I første heat var Andreas ute som nr 10 etter starten, mens Magnus lå lenger ned. Magnus hadde problemer med sikten og Andreas slet med å finne rytme. Andreas falt tilbake til 17 – 18 plass sammten med Magnus. Magnus fikk etterhvert bedre sikt og fikk mer flyt i kjøringen. Fra en 17 plass kjørte han seg opp til 14 plass i mål. Andreas ble 18.

Svenske Peter Nårsa tok starten og vant heatet. Hibbert Tuckert fra USA kom ut som 8 mann og kjørte seg sakte men sikkert oppover. På slutten var han flere sekunder raskere på runden enn Peter.

I Sise sjanseheatet veltet Kato tidlig i omgangen og han ble til slutt 13. Siste sjanse kjøres som en tidskval hvor de med de fire beste tidene går til finaleheatene, og nr 5 og 6 som reserver. Norge har dermed to mann av tre i de tre finalehaetene som kjøres senere i dag.

I den andre kvalgruppen ble Andreas Josefsen nr 8 etter jevn og sikker kjøring. Flere uhell blant andre kjøre på de siste rundene sikret han plassen. Kato Kjellmann var andremann over startstrekket, men fikk for stor fart og kom litt langt ut i første sving som medførte at han kom ut som 12 mann på første runde. Kato følte kjøringen ikke stemte og slet med å finne rytmen og ble til slutt 13.

Andreas kvalet med dette inn, mens Kato må kjøre siste sjanse for å kvale inn.

I første kvalgruppe ble Magnus Lindbeäck nr 7 hvorav 8 gikk direkte til finalen. Magnus kom ut som femte var nede på 8 plass og kjørte i mål som syvendamann og klarte med det greit å kvale inn til finalen.Vinner av heatet ble Hibbert Tucker fra USA.

I andre heat så kom de Norske til tide til ventesonen. De fikk dermed ikke starte. Heatet ble vunnet av Tucker Hibbertt fra USA som etter å ha kommet ut som tredjemann kjørte seg opp i ledelsen og holdt den greit til mål. Etter to heat leder Tucker på 47 poeng foran Peter Nårsa fra Sverige har 45 poeng og Adam Renheim Sverige på tredjeplass med 40 poeng.