5. plass til Stinius Viking Ødegård i Nordic Championship på Karlskoga i helgen!

Denne helgen ble det arrangert nordisk mesterskap i roadracing på Karlskoga Motorstadion i Sverige. Det skulle kjøres to løp, som også var tellende i det svenske mesterskapet. Etter å ha hatt god fremgang sålangt denne sesongen, viste unggutten igjen lovende takter og sterk progresjon gjennom løpshelga.

MOTORRAS
Fritreningen på fredag ga et dårlig utgangspunkt for resten av helga. Etter å kun ha fått kjørt noen få runder raste motoren, og teamet fikk en stor jobb med å sette inn en reservemotor i sykkelen før lørdagens kvalifisering og race.

ENORM OPPHENTING
Med ny motor på plass var Stinius klar for å kvalifisere seg til et godt startspor til det første løpet. Dessverre viste det seg at clutchen slurret gjennom hele kvalifiseringen og han måtte ta til takke med 19. startspor til lørdagens race. Stinius var innbitt på å gjøre et godt race og med ny clutch var heldigvis de tekniske problemene borte når starten gikk. 17-åringen kjørte et veldig godt løp og når han passerte målflagget hadde han avansert helt opp til 5. plass.

SPENNENDE ANDRELØP
Søndagens kvalifisering gikk på regnføre og Stinius fikk 7. startspor til helgens andre race.
Under løpet senere på dagen var det igjen tørre forhold, og det ble etterhvert en hard og tett kamp om plasseringene. Stinius kjørte igjen et veldig godt løp og kom i mål til 4. plass, kun ca 1.5 tidel fra 3. plassen. Totalt ble Stinius da nummer fem i det nordiske mesterskapet, og han ligger nå på en sterk 3. plass sammenlagt i det svenske mesterskapet – hvor to løpshelger og fire løp gjenstår, på henholdsvis Falkenberg og Sviestad.

– Jeg er veldig fornøyd med egen kjøring under løpene i helga. Søndagens løp ble et veldig tett og morsomt løp med hard kjemping om plassene. Må igjen få takke mine samarbeidspartnere som er med og gjør årets satsing mulig, og ikke minst mine mekanikere Jørgen Johnsen og Thomas Sirén som virkelig har stått på i helga og som alltid gjør en kjempejobb for meg, sier Stinius Viking.