13 åring fra Nesbru sjokkerte svenskene og tok 1. plass i SM!

13 åring fra Nesbru sjokkerte svenskene og tok 1. plass i SM!

Torgeir Horne, som nettopp har fylt 13 år, deltok i helgen i det svenske roadracingmesterskapet i 125 GP senior klassen og overrasket de noe eldre profesjonelle førerne med å ta en 1. plass og en 2. plass i de to løpene.

Torgeir, som bare kalles ”Slegga” av sine konkurrenter, hadde klare målsetninger før han dro over til Sverige for å delta i det meget prestisjetunge mesterskapet hvor de beste førerne fra hele Norden møtes for å konkurrere. Målsetningen til Torgeir var å komme på pallen, og å lære av de eldre førerne.

Her stiller profesjonelle team opp med budsjetter og sykler i millionklassen og tunge sponsorer i ryggen – en stor kontrast når det lille teamet til ”Slegga” fra Norge med far og sønn, og en brukt motorsykkel som er kjøpt inn til 30.000.- kr.

Dette er ikke helt ulikt Reodor Felgen i Flyklypa Grand Prix, men det er ikke hestekrefter som gjør at ”Slegga” vinner, det er hans talent for å kjøre fort i svingene og samtidig ha full kontroll over sykkelen.

Denne sesongen har Torgeir fått profesjonell hjelp av Solli Racing med demperoppsett og justering av motor, og mange gode råd av racingfører Petter Solli.
I tillegg fikk Torgeir uventet hjelp fra Superbike fører Tage Solberg, som ble forhindret fra å kjøre denne runden i SM. Tage Solberg stilte opp og coachet Torgeir under hele SM.

”Slegga” er nok et misvisende navn på den lille gutten som bare veier 42 kg. Han fikk kalle navnet sitt i fjor da han måtte montere inn sleggehoder i sykkelen for å klare vektkravene som er satt til sykkel + fører etter sluttkjørt race i 125 GP senior klassen.
Da skal fører + sykkel + utstyr minimum veie 136kg. Og det var akkurat dette kravet til vekt som gjorde at han mistet sin 2. plass i helgens løp nr 1 i SM, slik at han nå ligger på 4. plass i sammendraget i SM.

Før løp nr 2 måtte far og sønn finne 2,5 kg ekstra å sette på sykkelen. En gammel skrustikke ble partert og montert under setet.
Ingen 13 åring har tidligere vunnet 125 GP senior klassen, med to sleggehoder og en skrustikke montert på motorsykkelen.

Neste løp for Torgeir Horne kjøres i Scandinavian Open og går av stabelen 21.-22. mai på Falkenbergs Motorbana, og er Torgeir sin primære fokus for denne sesongen.
De fire beste i denne serien får tilbud om å delta i EM, og EM drømmer ”Slegga” om å få kjøre, men helst uten slegger og skrustikke.

Torgeir er for øvrig Solør MCKs yngste konkurransefører i roadracing. Han er noen måneder yngre enn sammenlagtleder og klubbkamerat Stinius Viking Ødegård.


Hvis det ønskes mere informasjon, intervjue, bilder etc. vennligst kontakt Arnfinn Horne på 907 53 991