”Professoren” er gått bort!

MINNEORD – Arnold Jørgen SJØQVIST, født 9. august 1953

Det var med stor sorg og vantro vi mottok beskjeden om at Arnold Jørgen SJØQVIST døde lørdag 11. desember.
Arnold har gjennom mange år vært et kjært og respektert medlem i Solør MCK og det er så uvirkelig at han ikke er blant oss lenger. Han ble bare 57 år gammel, og det føles så uendelig urettferdig at han ikke skulle få være med oss i mange år enda.

Pistolskyting om motorsykkel har vært hans kjære hobbyer, og han har siden unge dager blitt kalt ”professoren” i og med at han har vært et unikum på tekniske ting.

Arnold kom til Solør MCK da han tok opp igjen motorsykkelkjøringen, og han satset på classic roadracing. Dette var en drøm han hadde hatt i mange år. Han entusiasme for engelske motorsykler var enorm, og da han kjøpte seg en Triumph Rob North Replica (750ccm) var han i den syvende himmel. Sykkelen fikk #50, med en tilleggstekst på startnummeret ”50 årsgave til meg selv”!

Denne sykkelen tilbrakte Arnold utallige timer hjemme i garasjen ved Glommas bredd rett sør for Elverums sentrum. Her ble det utforsket og utviklet nye tekniske finurligheter som ble testet ut på mandagstreningene på Vålerbanen.

Etter at Triumph’n ble anskaffet i 2003, ble det også fart på racingkarrieren, og stor var overraskelsen, og mest hos ham selv, da han i 2005 tok BRONSEMEDALJE i den Norske Classic Cupen i klasse 750, som kanskje var en av de tøffeste klassene på den tiden.
Dette gav blod på tann og nye utfordringer ble oppsøkt i racingens hjemland, nemlig England.
Racingkarrierens høydepunkt kom nok i 2007 da Arnold tok SØLVMEDALJE i UEM-Cup i Classic klasse 750. Dette er også uoffisielt EM for classic roadracing.
I tillegg til dette har Arnold vunnet mange medaljer i både krets- og klubbmesterskap.

Alltid stilte Arnold opp for klubben sin da det var arrangement og han ikke skulle delta som utøver selv. Mange forskjellige oppgaver, men aller best likte han seg som teknisk kontrollant, en oppgave han mestret med den største selvfølgelighet. Det var jo dette han var en mester på.
Han har også vært revisor for klubben i mange år. Arnold hadde alltid tid, og nei var et ukjent ord for ham.

Glimtet i øyet, smilet på lur og alltid tid til en snakk om tekniske ting. Han elsket å fortelle om sine nye tekniske ideer og tanker og hva han hadde utviklet. I blant ble han for mange neste for teknisk i sine utredninger og beskrivelser.

Du har vært et forbilde for veldig mange av oss Arnold, og det er så ufattelig å tenke på at du ikke er blant oss lenger. Tomrommet etter deg vil aldri kunne fylles, men vi har de gode minnene. Vi har alle så uendelig mye å takke deg for. Du vil alltid bli husket som vår beste kamerat.

Takk for alle gode minner Arnold. Hvil i fred.

Solør Motorcykkelklubb
v/ Terje Granheim, formann

Norges Motorsportforbund
v/ Roy Øwre, president